Voor de cheapskates en big spenders: 15 fatsoenlijke bluetooth speakers op een rij Tech
Auteur
11/05/2020

Voor de cheapskates en big spenders: 15 fatsoenlijke bluetooth speakers op een rij


Je ziet tegenwoordig door de blauwe bomen het bos niet meer als je het hebt over bluetooth speakers. Tientallen merken, honderden soorten, maten en dus ook prijzen. Maar aangezien het ook dit weekend weer lekker weer was, de zomer eraan komt en we dankzij het coronavirus geen énkel festival zullen meemaken dit seizoen, zullen we onszelf moeten voorzien van wat muzikaal vermaak. Een draadloze speaker om die de hitjes van Frans Duijts of Jantje Smit door de achtertuin of het park te laten galmen is dan wel bittere noodzaak.

Maar ja, welke speaker moet je kopen? Hoeveel geld ga je neerleggen? En hoe weet je of je een goede aankoop doet? Juist, dan zul je al die vergelijkingssites weer af moeten struinen. Klikken, kijken, lezen, vergelijken, twijfelen. Zit niemand op te wachten, zonde van je tijd...

Skoften at your bluetooth-service, want wij hebben dat gewoon alvast voor je gedaan en een lijst van 15 vette speakers voor je op een rij gezet. Van klein naar groot, goedkoop naar duur, maar wél op basis van online reviews, score en resultaten van allerlei testen, zo objectief mogelijk. Aangevuld met een paar basiskenmerken die er wat ons betreft sowieso toe doen in dit geval.

1. Sony SRS-XB10

De goedkoopste van deze selectie, en dus voor de cheapskates die toch een leuk product willen: de Sony SRS-XB10. Lekker compact en makkelijk mee te nemen in een rugtas. Prima om te genieten van muziek zonder dat de hele buurt mee moet genieten zeg maar. Niet zoveel mis mee voor dat geld.

Gewicht: 0,243 kg
Accuduur: 16 uur
360° geluid: ❌
Waterbestending: ✅
App: ✅

Prijs: € 42,99 bij de MediaMarkt

2. Anker Soundcore Flare

Niet veel duurder dan de Sony, maar volgens de reviews wel de beste voor het minste geld. Lekker geluid, prima app en waterbestendig. Bonus: ingebouwde lichteffecten!

Gewicht: 530 gram
Accuduur: 12 uur
360° geluid: ✅
Waterbestending: ✅
App:

Prijs: € 56,- bij Coolblue

3. Ultimate Ears (UE) Boom 2

De UE Boom 2 is een speaker van het merk Logitech, vooral bekend van muizen en toetsenborden. Pluspunten: klein van formaat, groot van bereik. Zowel wat betreft het geluidsniveau als connectiviteit. Ze claimen dat je een verbinding kan behouden tot 30 meter, maar in praktijk valt dit uiteraard wat lager uit (stotter de stotter).

Gewicht: 548 gram
Accuduur: 15 uur
360° geluid: ✅
Waterbestendig: ✅
App: ✅

Prijs: € 143,71 bij Max ICT of € 155,90 bij Azerty

4. Ultimate Ears (UE) Boom 3

De opvolger van de Boom 2 uit 2015 is de Boom 3. Het verschil: meer volume en lage tonen, en de Boom 3 blijft in tegenstelling tot de Boom 2 wél drijven op het water. Altijd handig natuurlijk.

Gewicht: 600 gram
Accuduur: 15-20 uur
360° geluid: ✅
Waterbestendig: ✅
App: ✅

Prijs: € 99,- bij BCC (actie)

5. JBL Flip Essential

JBL is al een tijdje marktleider op dit gebied en dus zijn er ook meerdere speakers in deze lijst te vinden van JBL. Deze kleine, handzame speaker verrast met een vol geluid en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast (zoals de meeste JBL speakers) te koppelen aan andere JBL units.


Gewicht: 0,47 kg
Accuduur: 10 uur
360° geluid: ❌
Waterbestending: ✅
App: ❌

Prijs: € 74,99 via JBL

6. JBL Charge 4

De opvolger van de 3 (doh), wat één van de best verkochte speakers ter wereld was. Deze is wederom een tikkie beter en ondanks een "matig" bereik van 10 meter, wordt dat gecompenseerd met de geluidskwaliteit en robuustheid van het apparaat.


Gewicht: 0,965 kg
Accuduur: 20 uur
360° geluid: ❌
Waterbestending: ✅
App: ✅

Prijs: vanaf € 129,- bij JBL

7. JBL Xtreme 2

De Extreme 2 is de opvolger van de originele Xtreme uit 2017 wat toen de grootste speaker van JBL was. Hij is natuurlijk wat aan de grote kant waardoor je misschien een paar flesjes bier minder in je tas kan meenemen als deze erbij in moet, maar daar is het geluid dan ook wel naar!

Gewicht: 2.39 kg
Accuduur: 15 uur
360° geluid: ❌
Waterbestendig: ✅
App: ✅

Prijs: € 199,- bij JBL

8. Harman Kardon Go

Niet echt bedoeld voor in je tas, maar meer voor in de tuin of in de woonkamer als centrale audio unit. Je produceert volgens de specs wel 100 Watt aan volume! Gaat daardoor ook een stuk minder lang mee (uur 8 uur). Ook te koppelen aan andere Harman Kardon speakers en door middel van de handgreep makkelijk te verslepen. Staat ook niet verkeerd in de woonkamer overigens.

Gewicht: 3,43 kg
Accuduur: 8 uur
360° geluid: ❌
Waterbestendig: ❌
App: ❌

Prijs: € 199,- bij Harman Kardon

9. Bose Soundlink Revolve

Compacte speaker met keurig design, dat ook een mooi geluid produceert. Handig: de rubberen randen, zodat ie tegen een stootje kan als je hem omgooit in een dronken bui.

Gewicht: 0,66 kg
Accuduur: 12 uur
360° geluid: ✅
Waterbestendig: spatwaterdicht
App: ✅

Prijs: € 194,- via BCC, € 199,- bij Amac

10. Bose Soundlink Revolve+

Het belangrijkste verschil met de gewone Revolve: deze is groter, heeft meer vermogen en een handige handgreep om hem mee te verslepen.

Gewicht: 0,9 kg
Accuduur: 16 uur
360° geluid: ✅
Waterbestendig: spatwaterdicht
App: ✅

Prijs : € 279,- via BCC en € 299,- bij Amac

/ / Video van de dag

11. Sonos Move

Sonos heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd met allerlei speaker-oplossingen voor in huis (wifi), maar had nog geen bluetooth variant. Deze ietwat zware speaker is uiteraard erg mooi, heeft een Sonos-waardige geluidskwaliteit, maar is wel wat aan de dure kant.

Gewicht: 3kg
Accuduur: 10 uur
360° geluid: ❌
Waterbestendig: spatwaterdicht
App: ✅

Prijs: € 379,- bij BCC of Expert

12. Dali Katch

Het Deense merk Dali is vooral bekend in het hogere segment speakers en dat is terug te zien aan het unieke design van de Dali Katch. De geluidskwaliteit is eveneens indrukwekkend, maar het aantal features (zie hieronder) zijn wat aan de magere kant. Dus keuze is dus of je gaat voor uiterlijk en kwaliteit, of allerlei features die misschien wat overrated zijn soms.

Gewicht: 1,1 kg
Accuduur: 24 uur
360° geluid: ❌
Waterbestending: ❌
App: ❌

Prijs: € 399,- bij Coolblue

13. Marshall Woburn II

Een iconisch design gebaseerd op de Marshall Plexi versterker. Te mooi om mee te nemen naar het strand, maar dat wordt ook lastig aangezien er geen accu in zit. Lekker voor thuis of in de tuin dus, te verbinden met Bluetooth 5.0 tot 10 meter afstand.

Gewicht: 8,55 kg
Accuduur: 0, is bekabeld
360° geluid: ❌
Waterbestending: ❌
App: ✅

Prijs: € 394,- bij Expert (zwart of wit)

14. JBL Partybox

Voor de mensen die écht hun eigen festival in de tuin of in het park (aso kuch kuch) willen organiseren heeft JBL 3 vette speakers in de PartyBox serie: de PartyBox 100 (160 Watt), 300 (240 Watt) en 1000 (1100 Watt). De PB100 gaat 12 uur mee, de PB300 en PB1000 houden het 18 uur vol. Alle drie produceren ze hun eigen lichtshow. Leuk voor in het donker met een zakkie M zeg maar.

Prijs PB100: € 239,- bij JBL
Prijs PB300: € 299,- bij JBL
Prijs PB1000: € 889,- bij JBL

Tot slot: de duurste bluetooth speaker te wereld

Als je nou écht teveel geld hebt en een enorme liefhebber van muziek bent dan is de Devialet Gold Phantom wellicht iets voor jou. Kost je een slordige $3,000 maar dan heb je ook wel wat 👇

/ / Trending vandaag

Meer over
Delen

/ / Reacties