Spyker gaat de superluxe D12 Peking-to-Paris conceptauto daadwerkelijk bouwen Automotive
Auteur
07/04/2020

Spyker gaat de superluxe D12 Peking-to-Paris conceptauto daadwerkelijk bouwen


Vandaag in de categorie "ik wist niet eens dat dat nog bestond": Spijker. De autofabrikant is al een keer of 467 failliet gegaan, maar weet op de een of andere manier elke keer tóch te overleven. Misschien was het allemaal wel beter gegaan als ze de in 2006 bedachte D12 Peking-to-Paris daadwerkelijk op de markt hadden gebracht, want toen kwam Victor Muller al met het idee voor een extreem luxe SUV.

Het is nooit verder gekomen dan een conceptauto zonder motor. De ideeën waren groots: een W12 van Volkswagen, 500PK en binnen 5 seconden naar de 100. Best stoer met 1.850 kilo. Er waren zelfs al 100 bestellingen binnen (daar móet er een voor Stevie Wonder tussen gezeten hebben), maar toen begon de overname van Saab (hetgeen niet heel erg lekker afliep) en is het hele proces nooit doorgegaan.

Daar komt nu dus verandering in. Verdere details dan de W12-motor zijn nog niet bekend, maar we hopen dat er nog wél even een designer overheen gaat. Want alhoewel de binnenkant er met al zijn industriële details supervet uitziet moeten we toch ook even naar de buitenkant kijken, en oei oei oei... Maar oordeel zelf.

/ / Poll

/ / Nog meer interessants

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

/ / Reacties