Corona-update #24: 101 patiënten overleden en 952 nieuwe besmettingen Nieuws
Auteur
06/04/2020

Corona-update #24: 101 patiënten overleden en 952 nieuwe besmettingen


Aangezien de dagelijkse statistieken van het RIVM toch een enigszins vertekend beeld geven, doordat cijfers vanwege drukte later worden doorgegeven, lang niet iedereen die besmet is kan worden getest en er ook mensen overlijden waarvan niet bekend is dat zij het hebben, zullen we ze vanaf nu niet meer dagelijks posten maar 1x per week communieren.

Vandaag dus nog één keer dagcijfers van het RIVM en de belangrijkste updates op een rij:

  • 101 mensen overleden, 952 nieuwe besmettingen
  • Statistieken coronavirus week 14
  • Vanaf nu 4x zoveel capaciteit om Nederlanders te testen op virus
  • Eerste eikenprocessierupsen kruipen uit ei
  • Tijger in dierentuin New York test positief op coronavirus

Statistieken coronavirus week 14

  • In totaal zijn er 995 mensen overleden
  • In totaal zijn er 6985 mensen positief getest op het virus
Vandaag zijn er 260 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn sinds gisteren 101 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Vanaf nu 4x zoveel capaciteit om te testen op virus

Goed nieuws. Vanaf vandaag kunnen meer patiënten en zorgmedewerkers zich laten testen op COVID-19. Het aantal testlabs is van 15 naar 41 uitgebreid waardoor de totale capaciteit naar 17.500 tests per dag oploopt.

Eerste eikenprocessierupsen kruipen uit ei

We zitten nog volle bak in alle ellende die het coronavirus met zich meebrengt en een nieuwe plaag kondigt zich alweer aan: de eikenprocessierupsen. Dankzij de hogere temperaturen zijn vandaag de eerste klojo's uit hun eitjes gekropen en dat betekent nóg meer ellende. Vorig jaar zorgden ze voor behoorlijk wat overlast, maar wellicht dat het dit jaar minder wordt aangezien we, als het goed is, stukken minder op pad gaan...

Tijger in New York test positief op coronavirus

De Wildlife Conservation Society maakte gisteren bekend dat voor het eerst het coronavirus bij een dier is vastgesteld. De 4-jarige Maleise tijger Nadia had een droge hoest en liet een verminderde eetlust zien. Ze werd hierdoor uit voorzorg getest en bleek dus positief te zijn. Ze is waarschijnlijk door een medewerker besmet geraakt maar maakt het volgens de verzorgers goed.

/ / Ook interessant

Meer over
Delen

/ / Reacties

/ / Gerelateerd

/ / NieuwNieuws

/ / Populair