Bizar: Voetbalsupporter Cruzeiro overleden nadat rivaliserende fans spelersbus in brand zetten Nieuws
Auteur
10:22

Bizar: Voetbalsupporter Cruzeiro overleden nadat rivaliserende fans spelersbus in brand zetten


Er zouden ook supporters zijn neergeschoten

De ultra's van Cruzeiro waren met de bus op weg van huis naar Curitiba toen ze ineens in een hinderlaag werden gelokt. Een groep van tientallen mannen, vermoedelijk van Mancha Verde, begon met vuurwerk op de bus af te schieten waarbij het voertuig snel vlam vatte. 

Daarnaast werden er zelfgemaakte bommen ingezet en lagen er spijkers op de weg om ervoor te zorgen dat de banden van de bus lek zouden gaan.

"Wraakactie voor confrontatie uit 2022"

Cruzeiro-fans die uit de bus probeerden te komen, werden ook op gruwelijke wijze met ijzeren staven aangevallen. Die beelden circuleren ook op X waarbij zelfs mensen die bewusteloos op de grond lagen, nog klappen kregen.

Eén van de Cruzeiro-fans heeft het niet overleefd en verbrandde levend in de bus. Een andere supporter werd doodgeschoten, waardoor het dodenaantal op twee kwam. Deze afschuwelijke aanval wordt gezien als wraak voor een heftige confrontatie uit 2022 toen "Máfia Azul" juist een bus met Palmeiras-fans in een hinderlaag lokte, waarbij vier Palmeiras-supporters om het leven kwamen.

/ / Op dit moment bekeken

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

/ / Reacties

/ / Gerelateerd

/ / NieuwNieuws

/ / Populair