Boze gelovigen plaatsen Jezus-kruis in een voortuin die versierd is voor Halloween Virals
Auteur
14:00

Boze gelovigen plaatsen Jezus-kruis in een voortuin die versierd is voor Halloween


Een beetje hoop, geluk en bemoeienis

Over 10 dagen wordt er in bepaalde delen van de wereld - met name in Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk - weer volop Halloween gevierd. Zoals wel vaker lijkt ook deze trend langzaam over te waaien naar Nederland, met als gevolg dat mensen compleet losgaan met het versieren van hun voortuin.

Niet iedereen is hier blijkbaar evenveel van gecharmeerd, maar klaarblijkelijk is er ook een groep (gelovigen) die een tegengeluid wil laten horen. Iets met leven en laten leven zou je denken, maar in dit geval hebben ze een kruis in iemands voortuin geplaatst met de tekst hoop, geluk en liefde. 

TT/harley_kimm

Terug naar de rechtmatige eigenaar

Wat is Halloween?

Halloween is een feest dat elk jaar op 31 oktober wordt gevierd, voornamelijk in landen als de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Het staat bekend om griezelige kostuums, huizen versierd met pompoenen (jack-o'-lanterns) en de traditie van trick-or-treating, waarbij kinderen langs de deuren gaan om snoep op te halen.

De naam "Halloween" komt van "All Hallows' Eve," oftewel de avond voor Allerheiligen, een christelijke feestdag die op 1 november wordt gevierd. In de loop van de tijd is de betekenis van deze dag verschoven naar een meer wereldlijk feest, gericht op verkleden en het vieren van het duistere en het bovennatuurlijke.

Het Keltische feest Samhain

Halloween vindt zijn oorsprong in het oude Keltische feest Samhain, dat de overgang van het oogstseizoen naar de winter markeerde. De Kelten geloofden dat op deze avond de grens tussen de wereld van de levenden en de doden vervaagde, waardoor geesten op aarde konden rondzwerven. Om zich te beschermen, droegen mensen maskers en kostuums om de geesten af te weren.

Toen het christendom zich verspreidde, werden veel heidense gebruiken vermengd met christelijke feestdagen. Allerheiligen en Allerzielen, op 1 en 2 november, zorgden ervoor dat de tradities van Samhain in een religieus jasje werden gestoken. Uiteindelijk leidde dit tot wat we nu kennen als Halloween, een feest met zowel heidense als christelijke invloeden.

/ / Veel besproken

Meer over
Delen

/ / Reacties