Motorrijder wordt van achter aangereden door automobilist op snelweg richting San Francisco Verkeer
Auteur
13:00

Motorrijder wordt van achter aangereden door automobilist op snelweg richting San Francisco


Iemand die het niet zo op motorrijders heeft waarschijnlijk

Een bizar schrikmomentje voor een motorrijder eerder deze maand. Op 5 oktober werd hij op de San Francisco Bay Bridge plotseling aangereden door een automobilist, die er vervolgens vandoor ging.

Volgens de motorrijder leek het erop dat het om een bewuste actie ging. Hij was ervan overtuigd dat hij zich aan de verkeersregels hield toen het gebeurde. Of het een ordinaire hit & run was van iemand die niet zo dol is op motorrijders of dat er iets anders aan de hand was, wordt nog onderzocht. 

Gevolgen van een "Hit & run"

Het doorrijden na een verkeersongeval, ook wel bekend als "hit & run", kan ernstige gevolgen hebben voor de bestuurder, zowel in Nederland als in de Verenigde Staten. In Nederland kunnen boetes bij materiële schade oplopen tot duizenden euro’s, en kan er een rijontzegging volgen. Bij lichamelijk letsel riskeer je zelfs tot drie jaar gevangenisstraf, en bij een dodelijk slachtoffer kan dit oplopen tot 12 jaar.

In de Verenigde Staten verschillen de straffen per staat, maar de gevolgen zijn vaak nog strenger. In veel staten wordt een hit & run waarbij alleen materiële schade is veroorzaakt al bestraft met gevangenisstraf tot een jaar en hoge boetes. Wanneer er sprake is van gewonden, kunnen de straffen variëren van enkele jaren tot levenslange gevangenisstraf. In sommige staten, zoals Californië, kan een hit & run met dodelijke afloop zelfs leiden tot een gevangenisstraf van 15 jaar of meer. Net als in Nederland worden straffen verzwaard als de bestuurder onder invloed was of al eerder veroordeeld is voor verkeersdelicten.

/ / Ook interessant

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

/ / Reacties