Voor de prijs van één "Signature Croissant" van Pierre Hermé  kun je er ook 15 zelf maken Random
Auteur
20/10

Voor de prijs van één "Signature Croissant" van Pierre Hermé kun je er ook 15 zelf maken


Sommige mensen draaien echt wel helemaal door hoor

Stijgende prijzen in de horeca en supermarkten zijn veelbesproken onderwerpen de laatste tijd. Zo ging het bonnetje van het restaurant De Librije deze week nog viral, maar worden er ook steeds vaker bonnetjes gedeeld van supermarkten uit het buitenland, omdat de prijsverschillen soms zo groot zijn.

Maar net als je dacht dat je alles inmidels al had meegemaakt, krijg je ineens de prijs van een croissantje voor je neus. De maker slash bedenker: Pierre Hermé. De naam: de Signature Pierre Hermé croissant, oftewel de Bentley onder de croissantjes. De prijs: € 7,50. Ja, je leest het goed, zeven-en-een-halve euro voor een gewoon croissantje. Tenminste, er zit niets extra's in, op of onder. Er zit geen dure kaviaar in en er ligt ook geen bladgoud op helaas. Het is gewoon een croissantje, maar dan met héél veel liefde, fatsoenlijke Franse boter en bloem gemaakt. 

Over Peirre Hermé

Pierre Hermé, geboren op 20 november 1961 in Colmar, Frankrijk, is een vooraanstaande Franse patissier en chocolatier, vaak aangeduid als "de Picasso van de patisserie" door Vogue. Hij begon zijn carrière op veertienjarige leeftijd als leerling bij de beroemde chef Gaston Lenôtre. Hermé heeft een revolutionaire invloed gehad op de moderne patisserie, vooral met zijn creatie van macarons en het introduceren van seizoensgebonden collecties, vergelijkbaar met haute couture. In 1998 richtte hij zijn eigen merk op, Maison Pierre Hermé Paris, dat sindsdien internationaal is gegroeid met boutiques in onder andere Tokyo en Parijs. Zijn innovatieve benadering en focus op smaak hebben hem talrijke onderscheidingen opgeleverd, waaronder de titel van Werelds Beste Patissier in 2016. Hermé blijft een inspiratiebron voor zowel vakgenoten als liefhebbers van zoetigheden over de hele wereld. 

Weet je dat ook weer!

/ / Poll

/ / Ook interessant

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

/ / Reacties