Beelden: Overstromingen in Parijs zetten stad op veel plekken blank Nieuws
Auteur
19/10

Beelden: Overstromingen in Parijs zetten stad op veel plekken blank


Weerdienst Météo France gaf gisteren waarschuwingsniveau code rood

De Franse hoofdstad is de afgelopen dagen flink onder water gelopen. Parijzenaars en toeristen moesten ploeteren door ondergelopen straten, terwijl het openbaar vervoer in de war raakte.

Verschillende metrostations moesten de deuren sluiten vanwege het wassende water. Ook op de weg was het een puinhoop - op het hoogtepunt stond er meer dan 450 kilometer file in en rond de stad. Niet bepaald een pretje voor forensen!

Tragisch ongeval

Helaas vielen er ook slachtoffers door het noodweer. In Parijs kwam een man om het leven toen een boom omviel door de harde wind. Twee kinderen raakten gewond bij dit tragische ongeval.

Niet alleen Parijs getroffen

De waterellende beperkt zich trouwens niet tot de hoofdstad. In grote delen van Frankrijk is het code rood vanwege overstromingsgevaar. Vooral in het zuiden is de situatie extreem; in de Ardèche viel op sommige plekken maar liefst 60 centimeter regen in twee dagen tijd.

/ / Anderen bekeken ook

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

/ / Reacties