Max Verstappen is terug en pakt pole voor sprintrace Formule 1 in Austin Sport BSR Agency
Auteur
19/10

Max Verstappen is terug en pakt pole voor sprintrace Formule 1 in Austin


Ondanks enkele tegenslagen pakt hij pole voor sprintrace in Austin

Max Verstappen heeft weer eens laten zien wat hij waard is, want tijdens de sprintkwalificatie in Austin wist hij de snelste tijd neer te zetten en pakte daarmee pole position voor de sprintrace van zaterdag.

Met een rondetijd van 1:32.833 was Max net iets sneller dan George Russell van Mercedes, die op slechts 0.012 seconden eindigde. Charles Leclerc van Ferrari maakt de top drie compleet. Lando Norris, Max' grootste concurrent in de titelstrijd, moest genoegen nemen met de vierde startplek.

Max hele grote blij

Voor Max was dit een welkome uitslag, aangezien hij al een tijdje geen pole position meer had gepakt. "Het is mooi om weer eens eerste te staan, dat is alweer even geleden", glimlachte hij na afloop. Minder goed nieuws was er voor zijn teamgenoot Sergio Pérez, die niet verder kwam dan P11. De sprintrace belooft in ieder geval spannend te worden (zaterdag 20:00 uur).

BSR Agency

Sprintrace

Een sprintrace is een kortere race die op zaterdag wordt verreden, voorafgaand aan de hoofdrace op zondag. Het idee is om de spanning tijdens het raceweekend op te voeren door op zaterdag extra punten te verdelen. De sprintrace duurt zo’n 100 kilometer, ongeveer een derde van een normale Grand Prix, en er zijn geen pitstops vereist. De uitslag van de sprintrace bepaalt de startopstelling voor de hoofdrace. Punten worden toegekend aan de top acht, met 8 punten voor de winnaar en 1 punt voor de nummer acht.

/ / Ook de moeite waard

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Delen

/ / Reacties

/ / Gerelateerd

/ / NieuwNieuws

/ / Populair