Gelekte documenten onthullen dat TikTok bewust "mooie mensen" bevoordeelt Shownieuws
Auteur
18/10

Gelekte documenten onthullen dat TikTok bewust "mooie mensen" bevoordeelt


Van grappige dansjes naar slopende rechtszaken

TikTok ligt weer eens onder vuur na het uitlekken van interne documenten. Het blijkt dat die app niet alleen een verzamelplek is voor dansende tieners (das war einmal), maar ook een soort digitale schoonheidswedstrijd.

Uitgelekte documenten laten zien dat TikTok stiekem hun algoritme heeft gepimpt om de knappe koppen extra in de spotlight te zetten. Blijkbaar vonden ze dat er te veel lelijke eendjes op hun For You-page rondzwommen. Uit de documenten, die voortkomen uit onderzoeken die TikTok zelf heeft uitgevoerd, blijkt dat je binnen 35 minuten of 260 video's "verslaafd" kunt raken aan de app. Deze onthullingen komen voort uit een lopende rechtszaak tegen het bedrijf ByteDance, aangespannen door 14 Amerikaanse staten onder leiding van Californië en New York.

TikTok richt zich opzettelijk op kinderen, omdat ze weten dat kinderen nog niet de verdedigingsmechanismen of het vermogen hebben om gezonde grenzen te stellen aan verslavende content. TikTok moet ter verantwoording worden geroepen voor de schade die het heeft veroorzaakt door de tijd en de kindertijd van Amerikaanse kinderen af ​​te nemen.

De documenten suggereren ook dat ze zich bewust waren van de mogelijke schade die dit kon veroorzaken bij jonge gebruikers door onrealistische schoonheidsnormen te promoten, maar ze kozen er blijkbaar toch voor om lekker door te gaan met deze praktijken.

/ / Ook de moeite waard

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

/ / Reacties