TikTok zorgt weer voor ranzige voedseltrend: de Dubai-bol Virals
Auteur
17/10

TikTok zorgt weer voor ranzige voedseltrend: de Dubai-bol


Een hele "vette" opvolger van de Dubai-reep

Er is weer een nieuwe trend op TikTok: de Dubai-bol. Een oliebol gevuld met pistache-crème en bedekt met een dikke laag chocolade. Nutri-score triple Z en kans op acute ophoping van vet in je bloedvaten, maar als het een trend is zal het wel prima zijn.

Het begon een tijd terug met de Dubai-reep dankzij een Schiedamse chocolaterie, De Bonte Koe. Zij creëerden de reep na een bezoek aan Istanboel. De reep combineert chocolade met pistache-pasta en krokante kataifi. Dankzij een positieve recensie van influencer Monica Geuze werd de reep zo populair dat 'ie niet aan te slepen was. 

Dit succes inspireerde Carola, dochter van oliebollenverkoper Verwijk, om de Dubai-bol naar hun kraam te halen, en dat bleef niet onopgemerkt op TikTok: daar gaat de bol viraal waardoor allerlei oliebollenkramen de bol zijn gaan verkopen.

Uiteraard wordt 'ie ook overal getest en gedeeld, waar we getuige van mogen zijn.

Eet smakelijk (of niet)

TT/dmatchalattegirl

Zo wordt 'ie gemaakt

Waar een lading klassieke oliebollen binnen vier minuten klaar is, vergt het bereiden van deze bijzondere bol meer tijd en precisie, wat ruim een half uur duurt. In een rond bakvormpje wordt eerst een lading beslag aangebracht, daarna een royale lepel pistachecrème en als derde stap komt er nog een laagje beslag bovenop. Vervolgens gaan de bollen de frituur in, tot dat ze goudbruin en knapperig zijn.

TT/brouwersgebakkraam

/ / Poll

/ / Nog meer interessants

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

/ / Reacties

/ / Gerelateerd

/ / NieuwNieuws

/ / Populair