Dit GIGANTISCHE bedrag ben je kwijt als je een avondje gaat eten bij De Librije in Zwolle Virals
Auteur
11:00

Dit GIGANTISCHE bedrag ben je kwijt als je een avondje gaat eten bij De Librije in Zwolle


Daar kun je ook een mooie vakantie van boeken

Normaal gesproken drukt de Brabantse frikandellenkoningin Terrieke allerlei soorten vlees in haar mond, maar afgelopen weekend heeft ze het iets culinairder aangepakt. Er stond namelijk een gezellig avondje eten in het enige 3-sterrenrestaurant van Nederland op de planning.

Kost wat, maar dan heb je ook wat!

Het zal je ongetwijfeld niet verbazen dat een hapje eten in De Librije toch wel iets duurder is dan een schnitzeltje prikken in het café om de hoek, maar toch zijn mensen op social media met stomheid geslagen als ze de astronomische rekening te zien krijgen.

Er zijn slechts 140 driesterrenrestaurants in de wereld

Wereldwijd zijn er ongeveer 140 restaurants met de prestigieuze drie sterren van de Michelin-gids. Deze sterren worden toegekend aan restaurants die uitzonderlijke gerechten serveren, waarbij het vakmanschap van de chef, de kwaliteit van de ingrediënten en de culinaire ervaring op het allerhoogste niveau staan. De meeste van deze toprestaurants bevinden zich in Frankrijk en Japan, maar ook landen als Spanje, de Verenigde Staten en Italië hebben meerdere drie-sterrenrestaurants.

In Nederland is De Librije een van de bekendste drie-sterrenrestaurants. Gelegen in Zwolle, wordt het gerund door chef-kok Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse Boer. De Librije ontving voor het eerst drie sterren in 2004 en heeft die prestigieuze status sindsdien weten te behouden, waardoor het een van de culinaire iconen van Nederland is.

/ / Nog meer interessants

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

/ / Reacties