Keiharde kritiek op Nederlands elftal dat verloor in kansloze wedstrijd tegen Duitsland Sport BSR Agency
Auteur
09:55

"Eén van de slechtste interlands ooit op werkelijk alle denkbare gebieden"

Het kon zo'n mooi voetbalavondje worden gister met Duitsland tegen Nederland op het programma, maar het liep helaas anders. Het Nederlands elftal ligt dan ook behoorlijk onder vuur na de pijnlijke 1-0 nederlaag in de Nations League. De kranten zijn genadeloos en de kritiek op bondscoach Ronald Koeman en zijn team is bikkelhard.

"Beschamende vertoning"

De Telegraaf spaart het Nederlands elftal niet en spreekt van een "beschamende vertoning". Volgens de krant zakte Oranje door het ijs, mede door het ontbreken van aanvoerder Virgil van Dijk. Hoewel de verdediger geschorst was, werd zijn afwezigheid als geen excuus gezien voor de wanorde op het veld. Koeman probeerde langs de zijlijn nog de boel te redden, maar dat was tevergeefs; de Duitsers hadden overal de overhand, ondanks hun B-team.

Binnen enkele minuten op achterstand

De goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.

Totale chaos

Ook het Algemeen Dagblad liet geen spaan heel van de prestaties van het Nederlands elftal. De krant sprak over een wedstrijd vol wanhoop, zonder leiderschap of enig tactisch plan. Vooral voor rust was het een regelrechte chaos, waarin Oranje naar verluidt een van de slechtste interlands ooit speelde. Het ontbreken van een plan B en de voortdurende fouten zorgden ervoor dat Duitsland moeiteloos de controle behield.

Hoewel de tweede helft iets minder kansloos was, blijft het beeld van de chaos in de eerste helft overheersen. Jamie Leweling maakt uiteindelijk toch de 1-0 voor Duitsland in de 64e minuut. In de slotfase was Nederland nog twee keer gevaarlijk: Xavi Simons raakte met een schot van afstand de bovenkant van de lat en in de 90e minuut dwong Malen Baumann tot een redding, maar daar moesten we het dan toch echt mee doen.