Meditatieruimte Universiteit Maastricht verwijderd vanwege hatseflatsende studenten Nieuws Observant
Auteur
14/10

Meditatieruimte Universiteit Maastricht verwijderd vanwege hatseflatsende studenten


Praktijklessen waren blijkbaar toch interessanter dan de theorie

Bij de meditatieruimte op de Universiteit van Maastricht was het de bedoeling om een plek te bieden waar studenten tot rust konden komen. Hatseflatsen was echter niet de bedoeling. Toch gebeurde dit in het zogenaamde "mindfulnest", wat nu wordt verwijderd.

De meditatieruimte bestond uit een bijna geluidsdichte cabine met een bankje en de mogelijkheid om rustgevende geluiden af te spelen. Deze cabine maakte sinds het voorjaar van 2022 deel uit van een lounge waar studenten konden studeren en ontspannen.

Klachten over het ongepaste gebruik van de ruimte hebben ertoe geleid dat veel studenten die op zoek zijn naar rust, de cabine liever vermijden.

Alternatief: Virtual Reality

Studenten noemen het gebruik van de ruimte voor seks "onhygiënisch" (joh!) en de directeur van de faculteit Arts en Social Sciences heeft dan ook besloten om de cabine te verwijderen. De universiteit onderzoekt nu andere manieren om ontspanning te faciliteren, zoals het gebruik van virtual reality-brillen, yoga en meditatie. Dat lijkt ons inderdaad ook een heel goed idee...

/ / Nog meer interessants

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

/ / Reacties

joejoe