Belgische veldrijder Iserbyt geschorst nadat hij de fiets van Nederlandse concurrent sloopt Sport
Auteur
10:00

Belgische veldrijder Iserbyt geschorst nadat hij de fiets van Nederlandse concurrent sloopt


"Er sluimerde al iets tussen ons sinds vorig seizoen"

Afgelopen weekend werd er in het Belgische Beringen weer hard over onverharde weggetjes gefietst. De Nederlander Lars van der Haar kwam als eerste over de finish, maar het opvallendste moment had met een andere landgenoot te maken. 

Nadat Ryan Kamp en de Belg Eli Iserbyt met elkaar in botsing kwamen, was de Belg dermate geïrriteerd dat hij lekker onsportief het achterwiel van zijn concurrent sloopte waarna hij niet verder kon rijden.

Die reactie was niet nodig [...] Het gebeurde in het heetst van de strijd. Er sluimerde al iets tussen ons sinds vorig seizoen. Hij sneed toen af op plaatsen af waar het niet nodig was of waar het gewoon niet kon. Maar goed, mijn reactie was niet goed. Die stamp kwam er na een verbale reactie van Kamp. Hij hoefde me ook niet in de kant te duwen. Maar ik besef wel dat ik in de fout gegaan ben. Het is nu eenmaal gebeurd.

Ook de jury vond het een kansloze wraak-actie en besloot Iserbyt uit de koers te zetten. De internationale wielerunie UCI was niet heel erg streng voor de Belg en gaf hem een boete van 100 Zwitserse frank (zo'n 106 euro).

Bekijk hier het moment waarvan hij achteraf spijt heeft betuigd.

/ / Veel besproken

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

/ / Reacties