Frankrijk en Italië zetten extremistische moslims het land uit Politiek
Auteur
14/10

Frankrijk en Italië zetten extremistische moslims het land uit


Ze ondersteunden extreme jihadistische ideologieën

Een Pakistaanse imam, Zulfiqar Khan, is Italië uitgezet vanwege beschuldigingen dat hij extreme jihadistische ideologieën ondersteunt en banden heeft met de terreurgroep Hamas. Khan was imam in een moskee in Bologna, maar werd aangehouden na een bevel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens minister Matteo Piantedosi vertoonde Khan steeds extremere overtuigingen, met antiwesterse, antisemitische, anti-homo- en anti-feministische uitspraken. Vicepremier Matteo Salvini prees de beslissing: "We hebben hem eindelijk naar huis gestuurd."

De uitzetting valt samen met een soortgelijk geval in Frankrijk, waar Omar Bin Laden, de oudste zoon van Osama Bin Laden, is uitgezet na een controversiële post op sociale media waarin hij zijn vader een "martelaar" noemde. Ondanks zijn ontkenning dat hij die post had geschreven, besloot de Franse overheid hem te verbannen.

Omar Bin Laden

Omar Bin Laden, de oudste zoon van de beruchte Al-Qaeda leider Osama Bin Laden, heeft zichzelf altijd proberen te distantiëren van het gewelddadige nalatenschap van zijn vader. Toch kwam hij recent in opspraak door de social media-post uit 2023, waarin hij zijn vader een "martelaar" en "natiebouwer" noemde, wat leidde tot grote verontwaardiging. Ondanks zijn ontkenning dat hij deze woorden had geschreven, werd hij toch het land uitgezet.

/ / Check dit ook even

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

/ / Reacties

joejoe