RadioNL maakt parodie van "De Vlieger" na Hazes-conflict: "Ik heb hier een brief, voor dat loeder" Fun BSR Agency
Auteur
12/10

RadioNL maakt parodie van "De Vlieger" na Hazes-conflict: "Ik heb hier een brief, voor dat loeder"


Zou Rachel al bezig zijn met de aangifte?

Het is weer hommeles bij de familie Hazes. Rachel Hazes heeft haar zoon verboden om de naam 'André Hazes' nog te gebruiken. Dit besluit heeft veel mensen verbaasd, omdat het om de naam van zijn vader gaat, die hij zelf ook draagt. Radio-dj Stefan Leur heeft op een humoristische manier hierop gereageerd door de tekst van het bekende Hazes-lied 'De Vlieger' aan te passen. Hij maakte gebruik van kunstmatige intelligentie bij het herschrijven.

Oorspronkelijk kwam het lied 'De Vlieger' in 1977 uit, gezongen door André Hazes senior. Het nummer gaat over iemand die zijn overleden moeder een brief stuurt met een vlieger. Het was oorspronkelijk een zeer emotioneel liedje.

Leur heeft het nummer nu in een compleet andere versie veranderd, waarbij de stem van Hazes senior wordt gebruikt. Stuk van de tekst:

Ik heb hier een brief, voor dat loeder, die denkt dat ze erfgenaam is. Als mijn zoon straks geen Hazes meer mag heten, zorg ik zelf dat er niks over is. Ik vertrouw haar ook echt voor geen meter. En denk dat ze vreemd is gegaan. Want zie ik die kop van die jongen, dan zie ik dus John de Wolf erop staan.

Fragment hieronder.

IG/radionlfm

/ / Ook interessant

Meer over
Delen

/ / Reacties

joejoe