Zwaarste orkaan in 100 jaar komt aan land in Florida: "Wie niet evacueert, gaat dood" Nieuws NASA
Auteur
10:00

Zwaarste orkaan in 100 jaar komt aan land in Florida: "Wie niet evacueert, gaat dood"


Bijna 6 miljoen mensen moeten worden geëvacueerd

Florida staat op het punt om orkaan Milton op z'n dak te krijgen, en het ziet ernaar uit dat het de heftigste storm in honderd jaar kan worden. Met categorie 5 is deze jongen allesbehalve gezellig en daarom zijn er al 5,9 miljoen mensen gevraagd om te evacueren. Joe Biden heeft de noodtoestand uitgeroepen en roept iedereen op om in actie te komen.

Er wordt voorspeld dat Milton een stormvloed van maar liefst 15 feet kan veroorzaken. Hoe ernstig dat is kun je aan de hand van deze animatie zien waarin ze een overstroming van "slechts" 9 feet nabootsen.

Het grote evacueren is begonnen

Livestream van FOX

Dreiging van overstromingen en winden tot 260 kilometer per uur

Terwijl de storm in sneltreinvaart dichterbij komt, wordt er in heel Florida flink voorbereidend werk gedaan. Mensen zijn druk bezig hun huizen stormproof te maken of vluchten naar veiligere plekken. Sommigen blijven koppig thuis en bereiden zich voor op het ergste. Anderen nemen geen risico meer na de schade door orkaan Helene en maken dat ze wegkomen.

De dreiging van overstromingen en winden van wel 260 kilometer per uur hangt als een zwaard boven de getroffen gebieden. Ondertussen wordt het steeds lastiger om aan benzine en andere belangrijke spullen te komen, wat de paniek alleen maar verder aanwakkert.

/ / Dit wil je niet missen

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

/ / Reacties