Boodschappen in Duitsland zijn véél goedkoper, of valt het allemaal wel mee? Random
Auteur
07/10

Boodschappen in Duitsland zijn véél goedkoper, of valt het allemaal wel mee?


Reken jezelf niet altijd rijk door boodschappen te doen bij onze oosterburen

De prijzen in de supermarkt blijven de laatste jaren maar stijgen en dat blijft niet onopgemerkt. Steeds meer mensen merken dat hun wekelijkse boodschappen een aanslag op hun portemonnee zijn geworden. Het gevolg? Een groeiend aantal Nederlanders trekt de grens over naar Duitsland om daar voordeliger boodschappen in te slaan. 

Prijsverschillen

We zien steeds vaker allerlei prijsvergelijkingen voorbijkomen op internet. Zo valt het op dat bepaalde frisdranken (vaak de B-merken), maar ook verzorgingsproducten zoals badschuim en shampoo vaak 2 tot 3x goedkoper zijn dan in Nederland. Een prima reden om die kant op te rijden zou je zeggen. Echter moet je ook rekening houden met de benzinekosten en toenemende controles aan de grens tegenwoordig.

Niet alles goedkoper

Er ontstaat de laatste tijd een beeld dat alles goedkoper is en Duitsland de enige optie lijkt te zijn om geld te besparen op boodschappen. Gelukkig zijn er ook mensen die hun bonnetjes ook delen als het het eigenlijk helemaal niets scheelt. 

Conclusie: bepaalde producten zijn absoluut goedkoper en kunnen de moeite voor een ritje naar Duitsland waard zijn, helemaal als je dichtbij de grens woont. Daarnaast hebben ze vaak ook een breder assortiment. Echter is geen garantie dat je geld bespaart door te shoppen onze oosterburen.

Bonnetje uit Duitsland

X/dannyvink1

Dezelfde items bij de Jumbo in Nederland

/ / Op dit moment bekeken

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

/ / Reacties