Gefopt: Toneelstuk tijdens hondentraining online volledig verkeerd begrepen Virals
Auteur
29/09

Gefopt: Toneelstuk tijdens hondentraining online volledig verkeerd begrepen


Iedereen trapte er met open ogen in

Er wordt tegenwoordig zoveel content verspreid via social media en door het gebrek aan bronnen is het niet altijd duidelijk hoe of wat. Zo ging er afgelopen week een video viral waarin te zien was hoe twee jongens een vrouw lastigvielen, maar hulp kregen van een man met hond. Althans, zo leek het. Het bleek echter anders te zitten...

Bij nader onderzoek blijkt echter dat de video in scène is gezet door de Franse hondentrainer Aymane Arsale, bekend van zijn TikTok-kanaal @redmalinois31. De vrouw en de mannen in de video zijn figuranten, en de hele situatie is geacteerd voor een trainingsvideo met zijn hond, een Mechelse herder genaamd Red. Arsale gebruikt de hashtags #fakesituation en #miseenscene om duidelijk te maken dat het om fictieve situaties gaat. De acteurs uit deze video verschijnen zelfs in andere video's van Arsale, waarin ze verschillende rollen spelen. Helaas worden deze toneelstukjes door sommigen online verkeerd opgevat, wat leidt tot ongefundeerde en xenofobe conclusies.

Meer hoaxes en fake news

Het internet is een prachtige plek waar je binnen twee klikken een goedkope stofzuiger kunt bestellen, een filmpje van een breakdancende kat kunt kijken én kunt leren hoe de maanlanding nep was… Oh, wacht.

Elke dag komen er nieuwe complotten en hoaxes uit de digitale krochten omhoog kruipen. Van 5G-masten die je hersens frituren tot Facebook dat al je privéberichten openbaar maakt (nee, die kopieer-en-plak-status gaat je niet redden). Internet blijft de speeltuin van mensen met te veel vrije tijd en fantasie. Hier nog een drietal hardnekkige hoaxes die de afgelopen jaren (en nog steeds) rondgaan.

Nee, dit is niet Volodymyr Zelenskyy die aan het buikdansen is

Nee, Zweden heeft geen "sekswedstrijd" georganiseerd

Nee, chiazaad helpt niet tegen diabetes

/ / Ook interessant

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

/ / Reacties