Drie hele goede redenen waarom je naar het Oktoberfest in München moet gaan Fun
Auteur
10:00

Drie hele goede redenen waarom je naar het Oktoberfest in München moet gaan


Drie hele simpele redenen om te gaan

Oktoberfest is weer van start gegaan op 21 september en duurt tot 6 oktober. Het jaarlijkse zuipfestijn wordt georganiseerd op de Theresienwiese in München en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Mocht je nog twijfelen om te gaan hebben we drie redenen waarom je wél moet gaan. Drie hele, simpele, redenen.

1) BIER

Verena Angermeier 

2) ETEN

3) GEZELLIGHEID

Handig om te weten

Oktoberfest vindt zijn oorsprong in 1810, toen het voor het eerst werd gevierd ter ere van het huwelijk van kroonprins Lodewijk van Beieren (de latere koning Lodewijk I) en prinses Therese van Saksen-Hildburghausen. Het feest, dat plaatsvond op de velden buiten de stadsmuren van München (later Theresienwiese genoemd naar de prinses), begon als een groots paardenspektakel met eten, drinken en vermaak voor de burgers van de stad. 

Het evenement was zo’n groot succes dat het sindsdien jaarlijks wordt herhaald en uitgroeide tot het grootste bierfestival ter wereld. Gedurende de jaren breidde Oktoberfest zich uit met kermisattracties, muziek en meer culinaire hoogstandjes, waarbij het bier – speciaal gebrouwen volgens Beierse tradities – een centrale rol speelt.

/ / Dit wil je niet missen

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

/ / Reacties