Rob Goossens veroorzaakt relletje op X: Iedereen boos om "foute, onsmakelijk grap" Random
Auteur
13:00

Rob Goossens veroorzaakt relletje op X: Iedereen boos om "foute, onsmakelijk grap"


Kan iemand hem even oppiepen?

Tenzij je onder een hele grote steen hebt gelegen, heb je meegekregen dat er duizenden mensen en meer dan 10 doden (voornamelijk Hezbollah-leden) gevallen zijn door exploderende piepers en portofoons in Libanon. Rob Goossens gebruikte dit onderwerp om een grap te maken door te vragen "hoe het met de pieper van Sabine Scharwachter ging". Viel natuurlijk weer verkeerd voor heel veel deugneuzen.

Sabine wie?

Een omschrijving van haar biografie vinden we op de website van Groen Links: Sabine is een intersectioneel feminist, democratisch socialist en klimaatactivist. Ze groeide op in de omgeving Nijmegen, en woont inmiddels in Amsterdam-West. Aan de Universiteit van Amsterdam, studeert ze nu politicologie en geschiedenis , met een focus op het koloniale verleden en dekolonisatie.

Ze kwam onlangs in opspraak toen ze opriep om tijdens de herdenking van de Februaristaking de Palestijnen te steunen. Niet zo chique, dus dan begrijp je Rob's grapje misschien wat beter. Niet leuk? Lekker negeren en over tot de orde van de dag zou je zeggen, maar daar dachten een aantal gebruikers op X uiteraard anders over. Die vonden het smakeloos, racistisch, misselijk, onmenselijk en laag. Ga je schamen Rob!

Te Tweet in kwestie

De zure reacties

/ / Poll

/ / Uitgelichte artikelen

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

/ / Reacties