Ranzig: Zweedse schaakster ontving een envelop met gebruikte condoom Bizar IG/annacramling
Auteur
10:00

Ranzig: Zweedse schaakster ontving een envelop met gebruikte condoom


Anna Cramling was pas 17 jaar destijds

De schaakwereld staat op z'n kop. De 43-jarige Let Andrejs Strebkovs is door de internationale schaafederatie FIDE voor liefst 5 jaar geschorst. De reden: hij intimideerde andere schakers en stuurde seksueel getinte post naar minderjarige spelers.

Een Zweedse schaakster, Anna Cramling (22), vertel nu haar verhaal over een bizarre ervaring van een aantal jaar geleden toen ze een envelop met een gebruikt condoom ontving.

IG/annacramling

Pas 17 jaar

Anna was nog maar 17 toen haar vader haar post kwam brengen. De brief leek van een andere schaker te zijn, dus ze opende de envelop. In de envelop zat een gebruikt condoom en een foto van een blote vrouw. Anna was geschokt. "Het bijzondere was dat het een gebruikt condoom was. Dat was wat zo walgelijk was," zegt Cramling. Ze had op dat moment geen idee wie de afzender was.

Jaren later hoorde ze over een mannelijke schaker die was geschorst vanwege het sturen van soortgelijke brieven naar jonge vrouwen. Pas toen besefte ze dat zij niet de enige was die zo'n brief had ontvangen.

Cramling begrijpt niet waarom er geen zwaardere straf is opgelegd. De Ethische en Tuchtraad van de Internationale Schaakfederatie (FIDE) zal geen enkele vorm van intimidatie of misbruik binnen de schaakwereld tolereren, vooral niet in gevallen waarbij minderjarigen betrokken zijn, zei federatievoorzitter Arkady Dvorkovich volgens NRK. In het besluit staat verder dat de politie in het thuisland van de speler niet gelooft dat de handelingen strafbaar zijn volgens de wetgeving van het land.

IG/annacramling

/ / Dit wil je niet missen

Meer over
Delen

/ / Reacties