Tsjechische man gaat tóch naar buiten en wordt meegesleept door storm Boris Random
Auteur
16/09

Tsjechische man gaat tóch naar buiten en wordt meegesleept door storm Boris


De stroming bleek te sterk te zijn

Aan de ene kant kunnen de eerste skigebieden in Oostenrijk alweer open dankzij de grote neerslaghoeveelheden, maar in andere delen van Europa is het op dit moment een groot waterballet

Ook in Tsjechië heeft storm Boris flink huisgehouden met ondergelopen straten als gevolg. Deze man dacht niet voor één gat te vangen te zijn, maar hij moest uiteindelijk toch het onderspit delven omdat de stroming te sterk bleek te zijn.

Dode en vermisten in Tsjechië

In Tsjechië is het waterpeil van de rivier de Oder afgelopen nacht flink gestegen, maar liefst veertig centimeter! In Ostrava was het een hectische nacht met 86 mensen, 8 honden en 1 kat die door politiehelikopters uit de penarie werden gehaald. Triest nieuws ook, want in de nacht van zondag op maandag verdronk er iemand in de rivier de Krasovka, Bruntál regio. Er zijn nog steeds zeven mensen zoek. De Tsjechische publieke omroep heeft een kaartje gepubliceerd waarop je kunt zien waar het water zijn oevers heeft overschreden.

De situatie in Krnov, dat aan de grens met Polen ligt, is ronduit dramatisch. Volgens de plaatsvervangend burgemeester Miroslav Binar staat zo’n 70 tot 80 procent van de stad onder water en een evacuatieplan opstellen is mosterd na de maaltijd. De lokale hulpdiensten zijn machteloos en men wacht nu op versterking van buitenaf. Deze overstroming overtreft zelfs de beruchte Millenniumoverstroming van 1997, toen in Polen, Tsjechië en Duitsland 114 doden vielen en bijna 200.000 mensen geëvacueerd moesten worden.

/ / Vandaag ook veel bekeken

Meer over
Delen

/ / Reacties