Donald Trump mogelijk weer ontsnapt aan aanslag op z'n leven bij golfclub in Florida Nieuws
Auteur
16/09

Donald Trump mogelijk weer ontsnapt aan aanslag op z'n leven bij golfclub in Florida


Verdachte was vrijwilliger in Oekraïne

In Florida is een poging tot een aanslag op Donald Trump verijdeld. De voormalig president was aan het golfen toen beveiligers een man met een vuurwapen in de buurt van de golfclub zagen. Trump werd direct in veiligheid gebracht. 

De verdachte probeerde te vluchten in een auto, maar werd kort daarna opgepakt door de politie. Hij had een AK-47 bij zich en had keramische tegels opgehangen, vermoedelijk als kogelwering. De politie onderzoekt de zaak verder. Het is niet de eerste keer dat Trump doelwit is van een aanslag; twee maanden geleden werd hij ook al beschoten.

De verdachte: Ryan Wesley Routh

Ryan Wesley Routh, is een 58-jarige man afkomstig uit Hawaï. Op sociale media uitte hij de afgelopen maanden scherpe kritiek op Donald Trump, ondanks dat hij in 2016 nog op hem stemde. Routh staat bekend om zijn steun aan Oekraïne in de oorlog tegen Rusland en beweerde betrokken te zijn geweest bij pogingen om Afghaanse soldaten te rekruteren voor de strijd in Oekraïne. Hij heeft geen militaire ervaring, maar gaf aan nauw betrokken te zijn bij hulpinitiatieven. In het verleden kwam hij acht keer in aanraking met justitie, waaronder voor belastingproblemen.

Persconferentie

Meta heeft z'n profiel al verwijderd

/ / Check dit ook even

Meer over
Delen

/ / Reacties