Hoogleraar doet absurde uitspraak over buikvet in de talkshow van Eva Jinek TV
Auteur
13/09

Hoogleraar doet absurde uitspraak over buikvet in de talkshow van Eva Jinek


Ze bespreken dé afvalhype van het moment

Hoogleraar Liesbeth van Rossum zat gisteravond in de nieuwe talkshow "Eva" van Eva Jinek waarin de hype over het afvallen met een spuitje werd besproken. 

Dit is namelijk dé afvalhype van het moment, dus dan is het altijd een goed idee dat iemand, die hier jarenlang voor heeft gestudeerd, dit voor de gewone burger kan duiden. De meeste mensen weten wel dat buikvet, die ongenode gast die maar al te graag rond je middel blijft hangen, slecht voor je gezondheid is omdat het hart- en vaatziekten kan veroorzaken en tot diabetes type 2 kan leiden, maar dankzij de NPO weten we nu ook dat het een orgaan is!

Buikvet is namelijk een orgaan, net als je lever en je hart een orgaan is. Worden heel veel stoffen gemaakt: hormonen, imuunstoffen. Nou, op het moment dat je teveel hebt, door wat voor oorzaak ook, dan gaat dat disfuctioneren, doet het niet meer goed. Je vet is letterlijk ziek en wat er dan onder andere gebeurt is dat verzadegingshormonen die normaal een vol gevoel geven - dat zijn signalen die normaal aan de hersenen worden afgegeven van "nu zit ik vol" - die veranderen, die zijn anders.  

/ / Uitgelichte artikelen

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

/ / Reacties