Fuikdag op het Alkmaardermeer liep dankzij opgefokte haantjes compleet uit de hand Knokken
Auteur
10/09

Fuikdag op het Alkmaardermeer liep dankzij opgefokte haantjes compleet uit de hand


Ontspannen dobberen zat er die dag helaas niet in

Het lekkere zomerweer lijkt nu toch echt voorbij te zijn en dat is in sommige gevallen maar goed ook. Er zijn namelijk mensen opgefokte haantjes die nogal wat moeite hebben om zichzelf te beheersen nadat er een aantal drankje zijn weggewerkt. Als dan ook nog het zonnetje schijnt dan wordt het iets te heet in hun (bescheiden) hersenpan en moet er weer eens gereld worden.

Exemplarisch zijn deze bikkels die op het Alkmaardermeer aan het dobberen waren tijdens Fuikdag. Kunnen ze geen voorbeeld nemen aan Lies Zhara en Marijn Kuipers die vorig jaar zoenend op het water werden betrapt? (via)

Hoe is Fuikdag ontstaan?

Fuikdag is een feestdag op het water gehouden op de eerste zondag van het jaar aan de Fuikbaai te Curaçao. Dit feest is het grootste drijvende outdoorevenement in Curaçao en een van de grootste in het Caribisch gebied.

Het evenement is natuurlijk ontstaan. Beginjaren zestig van de twintigste eeuw werd op de Curaçao Jacht Club, een privéclub van eigenaren van jachten en grote zeilboten, jaarlijks op 1 januari om 06.00 uur ‘s morgens een uitgebreid ontbijt geserveerd. Dit ontbijt werd elk jaar door een vaste vriendenkring bezocht. Nadat de jachtclub ophield met de organisatie hiervan besloot de vriendengroep onder leiding van Eduardo (Baba) Badaracco de traditionele samenkomst voort te zetten door met zijn allen in hun boten naar Fuikbaai te varen om daar een speciale dag van te maken.

/ / Check dit ook even

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

/ / Reacties