Ongehoorzaame droeftoeter op e-step negeert stopteken, wordt op passende wijze naar de grond gewerkt Verkeer
Auteur
04/09

Ongehoorzaame droeftoeter op e-step negeert stopteken, wordt op passende wijze naar de grond gewerkt


Zou hij oprecht doof zijn geweest of een IQ van een visstick hebben?

De elektrische step zien we steeds vaker in het straatbeeld. Vooral in grote buitenlandse steden, omdat ze in Nederland officieel de weg nog niet op mogen. Ze brengen je snel en gemakkelijk van A naar B en je zoeft vrij simpel door het drukke verkeer. Maar het leidt ook regelmatig tot problemen zoals wildgroei van gedumpte steps en het risico op aanrijdingen. Dat is ook de reden dat ze in Nederland eerst door het RDW gekeurd moeten gaan worden.

Net als met fatbikes zul je ook op e-steps mensen aantreffen die denken dat de regels niet voor hen gelden. Zo troffen agent Jan Willem en Tony tijdens hun dienst in Utrecht ook zo'n knuppel aan, die niet van plan was om te stoppen. Hij werd na een achtervolging alsnog naar de grond gewerkt.

Als wij de bestuurder willen aanspreken om te zeggen dat de step niet is toegestaan op de openbare weg. Kiest tot onze verbazing de bestuurder ervoor om te vluchten. Na een achtervolging door de binnenstad kunnen wij de bestuurder aanhouden. Bekijk het hele verhaal en de uitleg, in de vlog die nu online staat.

IG/janwillem_politie

/ / Veel besproken

Meer over
Delen

/ / Reacties