Ophef: Albert Heijn vermeldt tegenwoordig de CO2-uitstoot per gerecht Nieuws
Auteur
29/08

Ophef: Albert Heijn vermeldt tegenwoordig de CO2-uitstoot per gerecht


Dit gaat ondertussen wel heel erg ver

Elke dag is er wel weer nieuws omtrent het klimaat. Over het algemeen niet heel positief nieuws (al zijn er nog steeds genoeg mensen die de menselijke invloed daarop ter discussie stellen) en veel bedrijven proberen hun steentje bij te dragen. Echter wordt het veel bedrijven ook verweten dat ze aan "greenwashing" doen, oftewel nét doen alsof ze het allemaal héééééééél belangrijk vinden om zo deugpuntjes te scoren.

Dat verwijt krijgt nu ook Albert Heijn, die in hun Allerhande (hun magazine met onder andere recepten) nu ook per gerecht de CO2-uitstoot vermelden. Sterker nog, ook online zouden bij een aantal producten deze kleurige wolkjes al aangegeven staan, waarbij een zwart wolkje aangeeft dat dat product héél slecht is voor het klimaat en je dus beter een groen wolkje kunt gaan zoeken.

Oftewel, online kun je bij elk product de nutri-score, de CO2-uitstoot, een Beter Leven-keurmerk, het vega/vegan-symbooltje, het "Biologisch" keurmerk, het "Afkomstig uit Nederland"-icoontje EN natuurlijk de prijsfavoriet-symbolen verwachten. Sorteren op vleessoort? Dat gaat niet, maar gemakkelijk alle vegan-producten uitlichten is geen probleem.

Begint toch wel verdacht veel op opdringen te lijken, of ligt dat aan ons? Op QMusic werd dit ook besproken en daar waren de meningen wel behoorlijk duidelijk.

/ / Veel besproken

Meer over
Delen

/ / Reacties