3 tips om te besparen op de energiekosten
Auteur
27/08

3 tips om te besparen op de energiekosten


Besparen op de energiekosten, dat wil toch iedereen? Toch merken we dat een groot deel van de mensen vaak te moeilijk denkt en dat is ontzettend zonde. Zo kun je namelijk door alleen ieder jaar je energieleverancier vergelijken en te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier, serieus geld besparen. Uiteraard zijn er daarnaast nog veel meer dingen die je kunt doen en die delen we daarom dus ook graag in dit artikel. Dus mocht jij het gevoel hebben dat er meer uit te halen valt, dan zit je hier goed. Steeds meer mensen worden zich er namelijk van bewust hoe belangrijk het is om bij te dragen aan een schoner en beter milieu en daar hoort het besparen op energie en uiteinde de kosten dus ook bij.

Ga voor zuinige apparaten

Bespaar op je energierekening door te kiezen voor energiezuinige apparaten. Deze apparaten verbruiken minder energie, waardoor je maandelijks geld kunt besparen. Kijk bij het aanschaffen van nieuwe apparaten naar het energielabel. Apparaten met een A+++-label zijn het meest energiezuinig. Denk hierbij aan koelkasten, wasmachines, en vaatwassers. Door bewust te kiezen voor apparaten die een stuk zuiniger zijn, verlaag je je energieverbruik zonder in te leveren op kwaliteit en comfort. Daarbij gaan ze ook veel langer mee, waardoor je op lange termijn dus op meerdere manieren geld kunt besparen.

Isoleer je woning goed

Een goede isolatie van je woning is belangrijk en slim om te besparen op je energiekosten. Hiermee voorkom je warmteverlies en houd je de warmte binnen. Begin bijvoorbeeld met het isoleren van je dak, gevels, en vloeren. Daarnaast kun je ook kiezen voor HR++ of drievoudig glas om warmteverlies via ramen te verminderen. Door je woning goed te isoleren, hoef je minder te stoken en bespaar je flink op je energierekening.

Ga slim om met je verwarming

Een andere manier om te besparen op je energiekosten is door slim om te gaan met je verwarming. Zet je thermostaat een graadje lager en draag een extra trui in huis. Programmeer je thermostaat zo dat deze alleen aan staat wanneer je thuis bent en de warmte nodig hebt. Maak ook gebruik van radiatorfolie achter je radiatoren om warmteverlies via de buitenmuren te verminderen. Door bewust om te gaan met je verwarming, kun je behoorlijk besparen op je energierekening. Dat willen we toch stiekem allemaal wel? 

Vergelijk energie aanbieders

Wat we natuurlijk niet moeten vergeten, is dat we ook gewoon de vrijheid hebben om aan het eind van ons contract over te stappen naar een andere energieleverancier. Zo kun je online gemakkelijk en snel alle energieleveranciers van Nederland met elkaar vergelijken en uiteindelijk kiezen voor degene welke het voordeligste is. Let daarbij wel goed op dat je kijkt naar de duur van het contract en ook rekening houdt met andere zaken, zoals aanvullende kosten. Het kan namelijk voorkomen dat de prijs op het eerste oog voordelig lijkt, maar je uiteindelijk toch meer betaald door bijkomende kosten die niet direct duidelijk bleken te zijn.

/ / Ook de moeite waard

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Delen

/ / Reacties