Rutger Castricum beëindigt discussie over vrouwen in de F1 met pijnlijke grap TV
Auteur
26/08

Rutger Castricum beëindigt discussie over vrouwen in de F1 met pijnlijke grap


Coureur Nina Gademan kon er wel om lachen

Dit weekend laaide de discussie over vrouwen in de Formule 1 weer eens op. Er raceten meerdere vrouwenklassen op het circuit van Zandvoort en ook bij De Oranjezondag werd aan coureur Nina Gademan de vraag gesteld: wanneer komt er eens een vrouw in de F1?

Niet dat dat nog nooit eerder is gebeurd, want in het verleden zijn er twee vrouwen actief geweest. Oké, de laatste startte zo'n 50 jaar geleden, maar toch. Het blijft in elk geval een heikel punt, want veel mensen vragen zich af waarom het niet gebeurt. De auto doet toch al het werk?

We vermoeden dus dat dát wel meevalt, want anno 2024 ben je natuurlijk als team het middelpunt van de belangstelling als je als eerste met een vrouwelijke coureur op de proppen komt. Dat zal binnen no-time enorm veel sponsorgeld en positieve aandacht opleveren, tenzij..... Ze geen deuk in een pakje boter rijdt. Dan sta je natuurlijk voor l*l en is het terug naar de tekentafel. Dat er tot nog toe geen enkel team is geweest die dat heeft aangedurfd toont toch wel een beetje aan dat mannen nog steeds een fysiek (en wellicht mentaal) voordeel hebben.

Hoe dan ook, ook Rutger Castricum mengde zich in de discussie en hij kwam met een eeuwenoude, maar dodelijke grap over vrouwen en auto's.

/ / Ook de moeite waard

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

/ / Reacties