Alkmaarder (22) perst 12-jarig meisje af met naaktfoto's, vader zet foto van dader op internet Nieuws
Auteur
23/08

Alkmaarder (22) perst 12-jarig meisje af met naaktfoto's, vader zet foto van dader op internet


De officier van justitie eist een half jaar celstraf

Het recht in eigen hand nemen is dan niet altijd toegestaan, maar soms levert het tenminste wel resultaat op! Kudos aan de vader van een 12-jarig meisje dat werd afgeperst door een man die geld eiste na het ontvangen van een naaktfoto. De vader vond dat het politieonderzoek te traag verliep en zette zelf een foto van de dader online. 

De politie kon de man uit Alkmaar eerst niet vinden, maar na de enigszins omstreden actie van de vader lukte het ineens wel. De 22-jarige had de naaktfoto's nog steeds op zijn telefoon staan en nu wordt hij niet alleen aangeklaagd voor afpersing, maar ook voor het bezit van kinderporno. De ouders van het slachtoffer eisen bovendien € 1.600,- aan smartengeld en schadevergoeding.

Dit verklaarde hij in de rechtbank:

Het ging slecht met me en ik was verslaafd aan lachgas. Toen ik de naaktfoto's kreeg, dacht ik dat ik er geld mee kon verdienen voor meer lachgas. Ik weet niet wat me bezielde, maar ik schaam me nu enorm.

De officier van justitie eist een half jaar celstraf, waarvan drie weken onvoorwaardelijk, plus een taakstraf van 200 uur. De rechter doet op 5 september uitspraak.

/ / Op dit moment bekeken

Meer over
Delen

/ / Reacties