X ontploft nadat iemand laat zien hoeveel geld hij bespaart door sigaretten in Duitsland te kopen Random
Auteur
23/08

X ontploft nadat iemand laat zien hoeveel geld hij bespaart door sigaretten in Duitsland te kopen


Verstokte roker bespaart meer dan € 1.000,-

De meeste mensen weten wel dat sommige dingen in Duitsland goedkoper zijn. De meest bekende is benzine natuurlijk, maar ook op tabak kun je besparen door het in Die Heimat te kopen.

Dat is nooit echt anders geweest, maar het verschil is na de laatste paar Nederlandse prijs/accijnsverhogingen wel aanzienlijk gestegen. Sterker nog, vooral voor shagrokers loont het gigantisch om naar onze oosterburen te gaan, want waar een pakje shag van 50 gram in Nederland gemiddeld meer dan 24 euro kost kun je in Duitsland al een pakje halen voor minder dan 9 euro. Inderdaad, snelle rekenaars, dat is meer dan 15 euro verschil PER PAKJE. 

Onlangs liet een X-er uit Rotterdam dan ook zien dat het ook vanuit zijn woonplaats de moeite waard is om naar Duitsland te rijden, want hij hoefde voor zijn voorraad "slechts" € 685,- af te rekenen. Een boel geld, maar een bizar verschil met de € 1.725,- die dat in Nederland had gekost. Inderdaad, een paar tientjes benzine en 4 uur onderweg zijn om meer dan € 1.000,- te besparen.

De moeite waard

Om een klein voorbeeld te geven: kom je uit Utrecht, dan zou je met een benzineprijs van € 2,13 ongeveer 50 euro kwijt zijn om naar de Duitse grens en weer terug te rijden. Dat heb je dus al terugverdiend met 4 pakjes shag. 

De echte pro slaat natuurlijk groter in, stopt even bij de supermarkt voor een aanbieding van Duits bier en Nederlandse kaas (die daar om wat voor reden dan ook ook stukken goedkoper is), scoort ergens in een sonderangebot nog even wat flessen Coca-Cola voor 55 cent per liter (tegenover ruim € 1,10 in de aanbieding in Nederland), slaat zijn slag bij de drankgigant voor het sterkere spul én tankt nog even zijn auto vol.

Ja, niet roken is goedkoper, maar dit is toch wel lichtelijk bizar te noemen...

"98% van onze bezoekers is Nederlands"

/ / Ook interessant

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

/ / Reacties