Terug naar 1999 voor de finale van het legendarische tv-experiment Big Brother TV
Auteur
24/08

Terug naar 1999 voor de finale van het legendarische tv-experiment Big Brother


Het blijven toch onvergetelijke beelden

In 1999 kwam John de Mol met een idee dat hem wereldwijd mega-succes opleverde: het legendarische Big Brother. Stop een aantal onbekende mensen in een huis, hang er 69 camera's op en kijk wat er gebeurt. Oh, en zend alles integraal op televisie en internet uit.

De eerste editie was extra speciaal. Het programma trok extreem veel kijkers die dag in dag uit met de bewoners meeleefden en naar de finale keken een bizarre 3,5 miljoen mensen. Het mooie was echter: omdat de bewoners geen contact hadden met de buitenwereld hadden zij geen enkel idee van hun groeiende beroemdheid en het succes van het programma. 

Intussen weten we natuurlijk allemaal wie die eerste editie gewonnen heeft (Bart Spring in 't Veld dus, die intussen actief is als journalist en televisiemaker), maar de beelden blijven bijzonder.

De volledige finale

Internationaal succes

Na het Nederlandse succesverhaal werd het programma wereldwijd in maar liefst 80 landen gemaakt en uitgezonden. Daarnaast ontstonden er talloze spin-offs van omroepen die hun graantje mee wilden pikken: De Bus, Starmaker, The Bar, Secret Story, Utopia, Een jaar van je leven, De Bondgenoten en Bestemming X waren eigenlijk regelrechte kopieën. 

/ / Op dit moment bekeken

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

/ / Reacties