Organisatie natuurwandeling voor mensen van kleur past criteria aan na kritiek over oproep Nieuws
Auteur
22/08

Organisatie natuurwandeling voor mensen van kleur past criteria aan na kritiek over oproep


Zondag 29 september vindt het plaats

Op 29 september een dagje vrij of domweg zin om een stuk te wandelen? Dan kun je je aanmelden voor een natuurwandeling door Utrecht. 

Er is was alleen wel een kleine voorwaarde: je moest wel een kleurtje hebben. Althans, dat stond in de originele oproep, maar dat is aangepast nadat er waarschijnlijk wat klachten zijn geweest. Vanaf nu is het ook toegankelijk voor mensen "die zich identificeren als persoon van kleur". 

De oude oproep

De aangepaste versie

Waarom het alleen voor mensen is die zich als persoon van kleur identificeren wordt helaas niet echt duidelijk verteld, maar het verhaal achter de oprichting wordt wel toegelicht.

Maar toen de jonge vogelspotter Nadeem Perera als tiener het grote Richmondpark bij Londen ontdekte, realiseerde hij zich: ik ben hier zo’n beetje de enige zwarte bezoeker [...] Samen met reclameman en mede-natuurliefhebber Ollie Olanipekun richtte hij Flock Together op: het eerste vogelaarscollectief voor mensen van kleur. 

Activisme

De natuurwandeling is niet alleen bedoeld om gezellig vogeltjes te spotten, maar activisme speelt ook steeds meer een rol, schrijven de organisatoren. "Wat begon als een walk in the park groeide razendsnel uit tot een beweging waarin plezier en activisme samengaan – met inmiddels bijna 30.000 volgers en elke maand een natuurwandeling met grote groepen wandelaars".

Een blik op de Instagram van medeoprichter Nadeem Perera geeft een beeld van dat activisme. Perera gaf deze speech tijdens een grote bijeenkomst van "Restore Nature Now" in Londen. 

/ / Check dit ook even

Meer over
Delen

/ / Reacties

/ / Gerelateerd

/ / NieuwNieuws

/ / Populair