Een bijzonder plan in België: Ontslag nemen en vervolgens óók een uitkering krijgen Nieuws
Auteur
21/08

Een bijzonder plan in België: Ontslag nemen en vervolgens óók een uitkering krijgen


Werknemer mag er één keer gebruik van maken

Normaal gesproken krijg je alleen een uitkering als je buiten jouw schuld om je baan kwijtraakt, maar een plan van de Belgische kabinetsinformateur Bart de Wever zou dit moeten veranderen. 

Hij wil mensen ook het recht te geven op een werkloosheidsuitkering als ze zelf ontslag nemen, maar dit leidt tot gefronste wenkbrauwen. Het doel van zijn voorstel is om mensen aan zinnig werk te helpen, want volgens hem zitten te veel werknemers vast in hun baan door een gebrek aan plezier of omdat ze simpelweg het inkomen niet kunnen missen.

Milou vindt het waarschijnlijk een prima idee!

@milouk0ch

Hahah een baan wordt hem gewoon niet

♬ original sound - Milou Koch

Coalitieonderhandelingen

De Vlaamse krant De Standaard mocht het plan alvast inzien kon vertellen dat de uitkering voor een beperkte periode zou gelden en een werknemer zou er maar één keer in zijn loopbaan gebruik van kunnen maken.

Wie ontslag neemt om een opleiding voor een knelpuntberoep te volgen, kan langer geniet van een hogere uitkering

Het plan is onderdeel van een breed pakket aan maatregelen dat is voorgelegd aan de Belgische liberalen, christendemocraten en sociaaldemocraten, de partijen waarmee De Wever een regering probeert te vormen. De WW voor mensen die zelf ontslag nemen, is een tegemoetkoming aan de linkse partijen in zijn beoogde coalitie, die het voorstel eerder zelf al op tafel legden.

/ / Poll

/ / Ook de moeite waard

Meer over
Delen

/ / Reacties