Video: Australische breakdancer Raygun reageert voor het eerst na controversiële optreden op de Olympische Spelen Sport
Auteur
16/08

Video: Australische breakdancer Raygun reageert voor het eerst na controversiële optreden op de Olympische Spelen


Ze kreeg 0 punten, maar ontving ook bakken met haatreacties

De Australische breakdancer Raygun, echte naam Rachael Gunn, stond tijdens de Olympische Spelen in het middelpunt van een online storm na haar opvallende optreden tijdens het onderdeel breakdancen. Ze ging viraal ging om alle verkeerde redenen, werd belachelijk gemaakt en kreeg een stortvloed aan kritiek te verduren. Ze reageert nu voor het eerst zelf op alle commotie.

Rachael, die naast haar carrière als breakdancer ook werkt als docent culturele studies aan de Macquarie Universiteit in Australië, reageerde via Instagram en gaf daarin aan dat het ontzettend veel impact heeft gehad.

Hi everyone, Raegan here. I just want to start by thanking all the people who have supported me. I really appreciate the positivity and I'm glad I was able to bring some joy into your lives. That's what I hoped. I didn't realize that that would also open the door to so much hate, which has frankly been pretty devastating.

IG/raygun_aus

Kritiek op de media

De danseres bekritiseerde ook de media-aandacht rond haar optreden en de druk die dit heeft gelegd op haar familie en vrienden. 

Ik ga de komende weken in Europa doorbrengen voor wat geplande ontspanning, maar ik wil de pers dringend vragen om mijn familie, vrienden, de Australische breakdance-gemeenschap en de bredere straatdansgemeenschap met rust te laten. Iedereen heeft hier erg onder geleden, dus ik vraag om respect voor hun privacy.

Met haar statement hoopt Raygun een einde te maken aan de negatieve aandacht en de focus weer te verleggen naar wat echt belangrijk is: de sport en de cultuur eromheen. Eén ding is zeker, Raygun heeft met haar optreden de aandacht weten te trekken, al was het misschien niet op de manier waarop ze gehoopt had...

BSR Agency

Creativiteit houd je echter niet tegen

/ / Ook interessant

Meer over
Delen

/ / Reacties