24-jarige Aleyna dood na operatie in Turkije voor "strakker lijf" Bizar
Auteur
15/08

24-jarige Aleyna dood na operatie in Turkije voor "strakker lijf"


Ze zakte 2 dagen later in elkaar

Aleyna Bozkurt (24) droomde van een strakker lijf en liet zich verleiden door de mooie verhalen op sociale media. Ze reisde naar een privéziekenhuis in Turkije voor drie ingrijpende cosmetische operaties: liposuctie, een buikwandcorrectie en nog een extra ingreep. Helaas liep het vreselijk mis: twee dagen na de operatie zakte ze in elkaar toen ze een taxi wilde instappen en overleed.

Aantrekkelijke prijzen

In Turkije zijn cosmetische ingrepen vaak een stuk goedkoper dan in Nederland, wat veel mensen aantrekt. Aleyna betaalde ongeveer 6000 euro voor haar drie operaties, een bedrag dat in Nederland waarschijnlijk veel hoger zou zijn geweest. Dit prijsverschil komt mede doordat Turkije vaak uitgebreide pakketten en aanbiedingen promoot op sociale media, waarin meerdere operaties tegelijk worden aangeboden. Hoewel deze deals verleidelijk kunnen zijn, roept het ook ethische vragen op. Vaak worden de risico’s en mogelijke complicaties niet voldoende benadrukt, en lijkt de focus meer te liggen op het binnenhalen van klanten dan op veilige medische zorg. De familie van Aleyna waarschuwt dan ook voor de verleidelijke reclames die online rondgaan, omdat ze jongere mensen kunnen misleiden tot het nemen van onverantwoorde beslissingen.

Ziekenhuis aangeklaagd

Haar familie is uiteraard kapot van verdriet en voelt zich schuldig dat ze Aleyna niet hebben kunnen tegenhouden. Ze hadden hun twijfels bij de lange en risicovolle ingreep die in Nederland niet zomaar uitgevoerd zou worden. Ondanks waarschuwingen van haar familie, besloot Aleyna toch door te zetten. De familie heeft het ziekenhuis aangeklaagd, want ze vermoeden dat er fouten zijn gemaakt.

Volgens experts is het riskant om zulke zware operaties in één keer uit te voeren. Aleyna's tragische dood roept vragen op over de gevaren van medische ingrepen in het buitenland, en de invloed van sociale media op jongeren die hun lichaam willen veranderen. De familie wil anderen waarschuwen voor deze risico's en hoopt dat Aleyna's verhaal mensen aan het denken zet.

/ / Veel besproken

Meer over
Delen

/ / Reacties