Veel onbegrip voor verschijning van non-binaire Amerikaanse kogelstootster Raven Saunders Sport
Auteur
09/08

Veel onbegrip voor verschijning van non-binaire Amerikaanse kogelstootster Raven Saunders


Speelt met opvallend masker op en wil met they/them aangesproken worden

En we gaan nog even door met de ophef rondom de Olympische Spelen. Zo was er ook verbazing en irritatie over de 27-jarige Raven Saunders op social media, een Amerikaanse kogelstootster. Die droeg donderdag een volledig zwart masker en een bronzen zonnebril, terwijl de haren aan de ene kant groen en aan de andere kant paars geverfd waren. Daar vond met natuurlijk wel wat van.

Ze begon met een masker dragen in de coronaperiode en is er intussen aan gewend geraakt. Volgens Saunders zelf voelt ze zich daardoor zekerder in haar vel en is er ook tussen haar worpen door minder afleiding. Daarnaast is ze non-binair en wenst ze met they/them aangesproken te worden.

Verwarring bij presentatoren 

Bij de BBC onstond hier dan ook enige verwarring over. Is het nou hij, zij of hunnie? Ondanks dat Raven aan de categorie "vrouwen" deelneemt, kan ze natuurlijk niet zomaar "ze" genoemd worden. 

The colourful character of Raven Saunders back. Good to see her back, sort of. Sort of see her, I mean. Well, we can't see them very well. Raven Saunders is actually non-binary. And wearing the mask there, we're quite used to seeing them with interesting attire. Is that your head? Why not? Why not indeed?

Twerken in Tokio

Tijdens de Olympische Spelen in Tokio in 2021 wist ze ook al de aandacht naar zich toe te trekken. Toen ze zilver won besloot ze namelijk voor de camera een twerksessie te geven. De camera's schakelden snel over naar Lijiao Gong uit China, maar de mensen thuis kregen genoeg te zien om het ongepaste moment mee te krijgen.

BSR Agency

/ / Ook de moeite waard

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

/ / Reacties