Horrorvakantie in Turkije: Vader van drie schaaft been en overlijdt aan vleesetende bacterie Bizar
Auteur
07/08

Horrorvakantie in Turkije: Vader van drie schaaft been en overlijdt aan vleesetende bacterie


Horrorvakantie voor de vader van drie

Een bizar verhaal uit het Turkse Ölüdeniz, waar een toerist uitgleed bij een waterval en daarbij een klein sneetje opliep. Amper 3 weken later is hij overleden door een infectie van een vleesetende bacterie. 

De 65-jarige Philip Maile stapte tijdens een dagtrip door een verrotte plank en schaafde daarbij zijn been. De Engelsman - vader van drie - is langs een apotheek gegaan, maar kreeg daar het advies om gewoon te genieten van zijn vakantie en te zwemmen in de Egeïsche Zee. Na een paar dagen werd zijn been zwart en blauw en de verkleuring trok in een rap tempo omhoog.

Hij overleed in het ziekenhuis

Philip werd met spoed naar een ziekenhuis in Antalya gebracht. Hij bleek een infectie met Vibro vulnificus te hebben opgelopen. Zijn been moest boven de knie worden geamputeerd om te voorkomen dat het virus zich door het lichaam verspreidde, maar het mocht helaas niet baten.

Kort daarop ontwikkelde zijn lichaam zo'n sterke reactie op de bloedvergiftiging dat zijn organen het moesten opgeven. 

Zijn been begon blauw te worden en daarna zwart. Je kon bijna zien hoe snel het langs z'n been omhoog bewoog.

Philip’s dochter Charlotte is met een inzameling gestart om aandacht te vragen voor de verwoestende werking van de vleesetende bacterie. Ze heeft inmiddels 3000 pond opgehaald. 

/ / Check dit ook even

Meer over
Delen

/ / Reacties