Coolste man van Olympische spelen verslaat bookmaker odds
Auteur
05/08

Coolste man van Olympische spelen verslaat bookmaker odds


Hij kwam aanlopen, een handje in zijn zak, een paar schuimrubberen doppen in zijn oor gepropt, doodgewoon brilletje op het hoofd, pakte zijn pistool en schoot. Peng. Even later kon hij zijn zilveren Olympische plak ophalen. De wedstrijd voorbij, de gekte kon beginnen. In no-time groeide Yusuf Dikeç uit tot de coolste man van de Olympische Spelen en zette iedereen die tegen zijn kansen wedde voor gek.

Wie vooraf bij een van de online bookmakers op een medaille van Yusuf Dikeç had gegokt, zou daarmee een lekkere som geld verdienen. De wedkantoren geloofden niet in de kansen van de 51-jarige Turk en plaatsten hem buiten het podium. Een duidelijk verkeerde inschatting van de Unibets van deze wereld. Toch kun je het ze niet helemaal kwalijk nemen, want niets wees erop dat de koele grijsaard zich schijnbaar moeiteloos naar een medaille zou schieten.

Ervaren is de beste man zeker, maar zijn grootste successen lagen toch al even achter hem. Zijn optreden in Parijs was zijn vijfde Olympische deelname. Ook in 2008, 2012, 2016 en 2020 schoot hij uit de Olympische startblokken, maar zag zijn pogingen op eremetaal telkens naast het podium stranden. Toch kent de schietwereld deze man die ogenschijnlijk vanaf de camping kwam aan geslenterd en zich naar zilver schoot maar al te goed. De gepensioneerde officier in de Turkse gendarmerie veroverde eerder namelijk zowel Wereld- als Europese titels. De laatste Europese titel dateert van 2013. Op de Olympische Spelen kwam hij nog nooit tot aansprekend succes.

Niets wees er dus op dat het Dikeç nu wel zou lukken. En dat straalde hij ook in alles uit. Waar zijn concurrenten met geavanceerde uitrusting hun kansen probeerden te vergroten, hield Dikeç het simpel. Geen enorme oorbeschermers, geen lenzen voor de ogen om scherp te stellen, geen poespas. De aanpak bleek succesvol, samen met schietpartner Şevval İlayda Tarhan pakte hij het zilver op het gemengde teamonderdeel 10-meter luchtpistool. En versloeg hij dus de odds van de bookmakers en ieders verwachting.

Na afloop ging de man wereldwijd viraal. Op sociale media zoals X gaan de nodige memes rond en sommigen vragen zich gekscherend af of hij niet stiekem de nieuwe James Bond is. Wat er deze Olympische Spelen ook nog gaat gebeuren, het is onwaarschijnlijk dat er nog een coolere sporter opstaat dan deze Dikeç. Het is de bookmakers inmiddels ook wel duidelijk, wedt nooit tegen de kansen van deze Dikeç. Yusuf Dikeç.

/ / Trending vandaag

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Delen