De beachvolleybalwedstrijd van Spanje tegen Egypte zorgt voor flinke discussie op sociale media Sport BSR Agency
Auteur
04/08

De beachvolleybalwedstrijd van Spanje tegen Egypte zorgt voor flinke discussie op sociale media


Drie keer raden waarom...

De beachvolleybalwestrijd tussen Spanje en Egypte tijdens de Olympische Spelen in Parijs heeft voor heel wat discussie gezorgd op sociale media. De wedstrijd, die deel uitmaakte van de laatste ronde van de groepsfase, moest bepalen wie er doorging naar de kwartfinales van het toernooi.

Echter ging het niet over de sportieve prestaties van de teams, maar draaide de discussie voornamelijk om het verschil in de kleding van de speelsters. Terwijl de Spaanse speelsters, Liliana Fernandez en Paula Soria Gutierrez, in de standaard bikini's speelden, droegen de Egyptische speelsters hijabs, lange zwarte shirts met lange mouwen, en zwarte leggings tot aan de enkels. Dit leidde niet alleen tot een hoge lichaamstemperatuur (aanname), maar ook tot een verhitte discussie.

BSR Agency

De discussie werd verder gevoed door uitspraken van Doaa Elghobashy, een Egyptische speelster, die zich uitsprak tegen het hijabverbod voor atleten in Frankrijk. Ze benadrukte het belang van respect voor verschillende culturen en religies. 

Ik wil spelen in mijn hijab, zij wil spelen in een bikini. Alles is oké, zolang je respect hebt voor verschillende culturen en religies. Ik vertel jou niet om een hijab te dragen, en jij vertelt mij niet om een bikini te dragen. Niemand kan mij vertellen hoe ik me moet kleden. Het is een vrij land, iedereen moet kunnen doen wat hij wil.

In juni hadden Amnesty International en tien andere groepen de Internationale Olympische Commissie (IOC) al verzocht om het hijabverbod in te trekken, omdat het volgens hen discriminerend is voor moslimatleten.

Het Spaanse duo

BSR Agency

In slow motion is het nog mooier

/ / Check dit ook even

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

/ / Reacties