Aanstaande tegenstander Imane Khelif onder vuur na delen van beledigende meme: "Geen respect" Sport BSR Agency
Auteur
03/08

Aanstaande tegenstander Imane Khelif onder vuur na delen van beledigende meme: "Geen respect"


Deelde satanistisch stier tegenover een vrouw

Er lijkt maar geen eind te komen aan de soap rond de Algerijnse boks(t)er Imane Khelif, die volgens critici zorgt voor oneerlijke boksduels op de Olympische Spelen in Parijs omdat ze het als "biologische man" tegen vrouwen opneemt. Deze week gooide de Italiaanse Angela Carini na 46 seconden de handdoek in de ring omdat ze niet was opgewassen tegen de klappen van Imane, met een fikse rel tot gevolg.

Een nieuwe rel op social media

En nu, nog geen twee dagen later, kan er een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd aan de sportrel: de volgende tegenstander van Khelif, de Hongaarse bokster Anna Luca Hamori, deelde op Instagram een foto waarop te zien is hoe een stier, die satanistische kenmerken heeft, zich voorbereidt op een gevecht met een vrouw. Sommige fans spreken schande van de afbeelding, die inmiddels al is verwijderd.

Wat zegt de organisatie?

Terugkijkend op het incident van afgelopen donderdag, vindt het Internationaal  olympisch comité (IOC) niet dat Khelif gediskwalificeerd moet worden van de Olympische Spelen in Parijs. Er is sprake van discriminatie, vinden zij. 

Alle atleten die deelnemen aan het bokstoernooi van de Olympische Spelen in Parijs 2024, voldoen aan de toelatings- en deelnamevoorschriften van de wedstrijd, evenals aan alle toepasselijke medische voorschriften van de Paris 2024 Boxing Unit (PBU).

De Italiaanse Hamori heeft nog niet gereageerd op de commotie.

/ / Ook interessant

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

/ / Reacties