In beeld: De 22-jarige Olypmisch zwemster Anicka Delgado uit Ecuador Hot shots
Auteur
04/08

In beeld: De 22-jarige Olypmisch zwemster Anicka Delgado uit Ecuador


Daar zouden we graag een baantje mee willen trekken

De Olympische Spelen zijn nu 9 dagen bezig en we zien allerlei sporten en atleten voorbijkomen, waar de meeste mensen vaak nog niet eerder van hebben gehoord. Zo zijn breakdancen, skateboarden en sportklimmen als nieuwe disciplines toegevoegd, maar zien we ook dagelijks de welbekende atletiek- en zwemdisciplines voorbijkomen.

Er wordt vooral veel ingezoomd op bepaalde atletes online, zoals polsstokhoogspringster Alysha Newman, waar veel naar gezocht werd omdat zij als één van de weinige sporters haar sportieve carrière combineert met OnlyFans

Vandaag viel ons oog op Anicka Delgado, een zwemster uit Ecuador, die vandaag voor het eerst in de startblokken verscheen op de 50 meter vrije slag.

IG/anickadelgado

Over Anicka Delgado

Anicka Delgado (bijnaam "Ani"), is een 22-jarige zwemster die Ecuador vertegenwoordigt op internationale evenementen. Geboren op 13 juni 2002 in de Verenigde Staten, heeft ze ervoor gekozen om voor Ecuador uit te komen, het geboorteland van haar ouders.

Ze begon haar zwemcarrière al op jonge leeftijd en heeft sindsdien indruk gemaakt op diverse competities. Ze nam deel aan de Wereldkampioenschappen Zwemmen 2019 in Gwangju, Zuid-Korea, waar ze uitkwam in de 50 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag. Deze prestaties gaven haar de nodige ervaring en bekendheid op het wereldtoneel.

Op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio was Anicka ook van de partij. Ze zette sterke tijden neer en haalde waardevolle ervaring op. Haar deelname aan deze Spelen was een belangrijke stap in haar carrière.

Social media

Naast haar sportieve prestaties, studeert Anicka aan de University of Southern California (USC). Hier ontwikkelt ze haar zwemvaardigheden verder en werkt ze aan haar academische doelen. Maar ook op sociale media weet ze de aandacht te trekken. Met regelmatige updates over haar training en wedstrijden heeft ze op dit moment 50.000 volgers aan zich kleven op Instagram.  Een kleine selectie vind je hieronder.

IG/anickadelgado
IG/anickadelgado
IG/anickadelgado
IG/anickadelgado

Video

IG/anickadelgado

/ / Nog meer interessants

Meer over
Delen

/ / Reacties