Nieuw onderzoek wijst uit: "te weinig seks kan leiden tot vroegtijdige sterfte bij vrouwen" Random
Auteur
31/07

Nieuw onderzoek wijst uit: "te weinig seks kan leiden tot vroegtijdige sterfte bij vrouwen"


Eindelijk een goede redenen om het vaker te doen zou je zeggen

Kijk, onderzoeken waar we wat aan hebben: vrouwen die minder dan één keer per week seks hebben, lopen mogelijk een groter risico op vroegtijdig overlijden. Dit blijkt uit een recent onderzoek van de universiteit van Walden in Minnesota, gepubliceerd in het Journal of Psychosexual Health.

Een onderzoeksteam analyseerde de gezondheidsgegevens van meer dan 14.542 Amerikaanse volwassenen ouder dan twintig jaar. Uit hun bevindingen kwam een opmerkelijke conclusie: van alle vrouwen tussen de 20 en 59 jaar die minder dan één keer per week seks hadden, had 70 procent een verhoogd risico op vroegtijdige sterfte door diverse oorzaken.

Seksuele activiteit is belangrijk voor de algehele cardiovasculaire gezondheid. Vrijen kan de hartslagvariabiliteit verminderen en de bloedstroom stimuleren.

Depressie

De onderzoekers ontdekten ook dat depressie, gecombineerd met een lage seksuele frequentie, leidde tot een hoger sterfterisico. "Depressie bij seksueel actieve mensen (vooral vrouwen) had veel minder schadelijke gevolgen. Tijdens het vrijen komen endorfines vrij. Deze hormonen kunnen een sleutelrol spelen bij het tegengaan van negatieve gevoelens en daardoor de gezondheid bevorderen."

Nadelig voor mannen

Dit lijkt natuurlijk allemaal goed nieuws, want dit zou betekenen dat we (wetenschappelijk verantwoord) meer seks moeten hebben om langer te leven. Helaas lijkt dit volgens dit onderzoek alleen gunstig voor vrouwen, want voor mannen kan te veel seks juist nadelige effecten hebben. 

De onderzoekers benadrukken dat overmatige seksuele activiteit het sterfterisico van mannen tot zes keer kan verhogen. "Dit toont aan dat seksuele frequentie een wisselwerking heeft met geslacht," concluderen ze. Hoeveel seks precies optimaal is, laten ze echter in het midden.

/ / Poll

/ / Nog meer interessants

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

/ / Reacties