Ophef over opening Olympische Spelen; christenen boos vanwege woke-parodie Laatste Avondmaal
Ook Geert Wilders is he-le-maal klaar met de "woke onzin" in Parijs
De Olympische Spelen in Parijs zijn nog maar net begonnen en er is al ophef, paniek en woede: sommige christenen zijn boos vanwege de openingsceremonie van vrijdagavond waarin volgens hen een "woke-parodie" is verwerkt van Het Laatste Avondmaal. Maar ook niet-christenen, zoals PVV-leider Geert Wilders, zijn niet te spreken over de woke-elementen die zijn verwerkt in de opening te Parijs; op beelden die rondgaan op sociale media zijn dansende queerpersonen te zien, en critici vragen zich af wat dat "in hemelsnaam" te maken heeft met sport.
Of er in het eerste fragment daadwerkelijk sprake is van een parodie op het Bijbelse Laatste Avondmaal is niet duidelijk, maar er wordt op sociale media zoals gebruikelijk wel vol op los gespeculeerd. Zelfs Tesla-baas Elon Musk mengt zich in de discussie.
Over de queer-elementen kunnen we kort zijn: die waren er op het eerste oog zeker weten. Zo was Drag Race-icoon Nicky Doll aanwezig bij de openingsceremonie en zichtbaar op de vermeende parodie op Het Laatste Avondmaal.
Dan was er nog een incident rond Zuid-Korea, zoals je weet de democratische versie van Noord-Korea. Het land werd door de presentatie voorgesteld als de "Republique populaire democratique de Coree" (Noord-Korea). In Zuid-Korea was men zó boos door deze blunder, dat IOC-voorzitter Thomas Bach zaterdag voor het oog van de wereld door het stof moest.
Spetterende afsluiting
Oké we geven toe: ondanks alle ophef en blunders waren er ook genoeg mensen positief over de openingsceremonie. De zang, verzorgd door Lady Gaga en Céline Dion, kon wel veel harten bekoren. Vooral de terugkeer van Dion kon op veel positieve reacties rekenen.