Geniale kleuter (6) rent naar Amazon-bezorger en redt leven van moeder: “Kunt u helpen?” Virals
Auteur
27/07

Geniale kleuter (6) rent naar Amazon-bezorger en redt leven van moeder: “Kunt u helpen?”


6-jarige overspoeld met complimenten

Een 6-jarige jongen uit Noord-Ierland heeft zijn moeder op dappere wijze gered door aan de bel te trekken bij een pakjesbezorger van Amazon. De 26-jarige moeder van de jongen, Elizabeth Crooks, was bewusteloos geworden door Pots, het posturaal orthostatisch tachycardiesyndroom. 

Op het internet gaan beelden rond van de actie.  

X/BelfastLive

Posturaal orthostatisch tachycardiesyndroom is een aandoening waarbij kinderen en volwassenen klachten krijgen als gevolg van een te snelle hartslag (duizeligheid, wazig zien, zwaar gevoel in de benen) tijdens opstaan nadat ze een tijd gezeten of gelegen hebben. (Bron)

Wijze les 

“Ik had eerder zelf al gebeld, maar toen voelde ik nog geen pijn aan de borst”, aldus Crooks. “Wie weet hoe lang ik dus nog op die ambulance had moeten wachten... Toen mijn hart aan 180 per minuut begon te slaan, kon ik niet meer ademhalen en viel ik flauw.”

Dankzij de pakketbezorger kreeg de 26-jarige veel sneller hulp. “Toen de ambulance arriveerde, was ik gelukkig weer bij mijn positieven.”

De vrouw deelde de beelden op TikTok, in de hoop kinderen zo wat bij te brengen. “Kinderen zouden moeten leren wat ze moeten doen in noodgevallen.”

/ / Dit wil je niet missen

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

/ / Reacties