Racisme-rel in Argentinië: Zwarte Franse spelers bespot in lied, voetbalbond woedend Nieuws
Auteur
18/07

Racisme-rel in Argentinië: Zwarte Franse spelers bespot in lied, voetbalbond woedend


De FIFA is een onderzoek gestart

Het nationale voetbalteam van Argentinië ligt onder vuur nadat het een ‘’racistisch lied’’ zong tijdens het vieren van de winst van de Copa América. Chelsea-speler Enzo Fernandez liet de hele wereld meekijken in de spelersbus via een Insta-livestream. Op de beelden is te zien hoe het dak eraf gaat tijdens een nummer waarin Franse internationals met een migratieachtergrond worden bespot. 

X/ValverdeSZN

De volledige tekst van het nummer luidt als volgt:

Op hun paspoort, een Franse nationaliteit... Luister en zeg het voort, ze spelen voor Frankrijk, maar eigenlijk komen ze allemaal uit Angola. Ze kunnen goed rennen, ze houden ervan om met transpersonen te n**ken. Hun moeder is Nigeriaans, hun vader is Kameroens, maar in hun paspoort staat: Frans.

Enzo Fernandez heeft op zijn Instagram-story excuses aangeboden voor de actie: ‘’Dit is niet de persoon die ik daadwerkelijk ben. Het spijt me enorm.’’ 

Chelsea, de club van de voetballer, laat weten ‘’alle vormen van discriminerend gedrag volstrekt onacceptabel’’ te vinden. De wereldvoetbalbond FIFA is inmiddels een onderzoek gestart. De Franse voetbalbond FFF reageerde dinsdag furieus en zei de teksten ‘’schokkend’’ te vinden. 

X/IEnzofernandez8

/ / Ook de moeite waard

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

/ / Reacties