Ali B veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf voor een verkrachting en een poging tot verkrachting Shownieuws
Auteur
12/07

Ali B veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf voor een verkrachting en een poging tot verkrachting


Ali was er zelf niet B(ij)

De rechtbank van Haarlem heeft uitspraak in de zedenzaak tegen de 42-jarige Ali B. Hij hoorde eerder 3 jaar gevangenisstraf tegen zich eisen voor 2 verkrachtingen en 2 aanrandingen van 3 vrouwen. Zelf was hij niet aanwezig en van de 3 slachtoffers was alleen zangeres Jill Helena aanwezig.

De eis

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste half juni een celstraf van 3 jaar. Ali wordt verdacht van 3 zedenfeiten bij 3 verschillende vrouwen, naast Naomi ook zangeres Ellen ten Damme en ex-Voice-finalist Jill Helena. Het gaat om tweemaal verkrachting en tweemaal aanranding (in 2014 en 2018).

Ali had er initieel veel vertrouwen in

Het vonnis

TLDR; De rechtbank veroordeelt Ali B tot 2 jaar onvoorwaardelijke celstraf vanwege een verkrachting en een poging tot verkrachting.

De verkrachting van Naomi door Ali B door onverhoeds vingers bij haar binnen te steken is bewezen. Er is onvoldoende overtuigend steunbewijs voor de aanranding. Hij krijgt vrijspraak voor de aanranding van Jill Helena, ook al vindt de rechtbank haar verklaringen betrouwbaar. De rechtbank spreekt hem ook vrij van de verkrachting van Ellen ten Damme, maar vindt de poging tot wél bewezen. 

Ook zei de rechtbank het volgende:

De eigen seksuele behoeften van Ali B waren leidend. Hij had geen enkel oog voor de gevolgen voor de slachtoffers. Ali B is een uiterst dwingend persoon die geen 'nee' accepteert en uitgaat van zijn eigen visie op de zaken

Samengevat komt het er op neer dat hij twee strafbare feiten heeft gepleegd: verkrachting van Naomi en poging tot verkrachting bij Ellen ten Damme.

Uitspraak

Case ended? Nope!

Ali B gaat in hoger beroep tegen zijn vonnis. Dat liet zijn advocaat Bart Swier vrijdag weten nadat de rapper door de rechtbank van Haarlem werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor een verkrachting en een poging tot verkrachting.

/ / Op dit moment bekeken

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

/ / Reacties