Influencer Alennah van Wijk aangevallen door agressieve beveiligers Dropzone Festival in Kroatië Knokken
Auteur
12/07

Influencer Alennah van Wijk aangevallen door agressieve beveiligers Dropzone Festival in Kroatië


Haar team kreeg rake klappen

Voor de echte hardstyleliefhebber is het Dropzone Festival toch wel een bucketlist-dingetje. 6 dagen knallen op de mooiste stranden en eilanden van Kroatië met een superdikke lineup, maar dan moet je wel even oppassen voor de beveiligers.

Influencer Alennah van Wijk, die verslag deed van het festival, kwam namelijk aan met haar team en wilde haar auto parkeren, maar werd tegengehouden door de security. Er was blijkbaar een probleem met het kenteken in het systeem, maar voordat ze dat ook maar enigszins konden oplossen eiste de beveiliger € 200,- contant. Ook wilde hij de autosleutels afpakken, waarbij hij behoorlijk wat geweld gebruikte.

Het bleek niet de eerste keer te zijn dat het misgaat met beveiligers in Kroatië: in 2019 werden festivalgangers van Hideout Festival geslagen, bedreigd en gepeppersprayed.

Het verhaal van een van de aanwezigen

Mijn vrienden zijn aangevallen door de beveiliging bij Dropzone terwijl ze aan het werk waren. De beelden kunnen schokkend zijn om te bekijken, dus kijk op eigen risico.

Samenvattend, we hadden een discussie met de parkeerbeveiliging over de kentekenplaten die in het systeem stonden en de betaling. We waren ervan overtuigd dat we mochten vertrekken omdat de kentekenplaten in het systeem stonden, zoals besproken met festivaleigenaar Josko.

Daarna werd ons verzocht de rij te verlaten. Kort daarna had een taxiservice met mensen van Dropzone problemen met het verlaten van het parkeerterrein, en ze werden daarna doorgelaten, dus we waren ervan overtuigd dat we samen mochten vertrekken. Gezien het feit dat ze nog steeds ons parkeerticket hadden, hadden we geen mogelijkheid om te betalen, zelfs als we dat wilden.

Binnen enkele seconden werden we afgesneden door een taxibus en begon een beveiligingsmedewerker ons gewelddadig aan te vallen. Zelfs toen we duidelijk maakten dat het een misverstand was en dat we zouden betalen, sloeg hij Frank in het gezicht en trok hem uit de auto, zoals te zien is op een van de video's.

Ze eisten € 200,- in contanten, die we op dat moment niet bij ons hadden. Terwijl we probeerden contact te krijgen met mensen om het geld te regelen, kwam dezelfde beveiligingsmedewerker terug naar de auto en eiste de autosleutels. Alennah weigerde ze te overhandigen omdat ze daar geen recht op hadden, en toen hij de sleutels met geweld nam, had Alennah geen andere keuze dan zichzelf te verdedigen door hem weg te duwen, waarna hij haar meerdere keren in het gezicht sloeg, zoals te zien is op een van de video's.

Daarna vond de schermutseling plaats buiten de auto waar Frank de beveiligingsmedewerker van Alennah weg moest trekken, waarbij hij door de beveiligingsmedewerker werd geslagen. Toen hij Frank begon te schoppen terwijl hij op de grond lag, kwam ik tussenbeide en duwde de beveiligingsmedewerker weg, waarna hij mij begon aan te vallen en mij herhaaldelijk in het gezicht, de linker schouder en dij sloeg, ook te zien op een van de video's. Daarna stormde de beveiligingsmedewerker terug naar de parkeerpoort en namen we contact op met de politie.

Terwijl de politie onderweg was, kwamen alle beveiligingsmedewerkers weer naar de auto, opnieuw betaling eisend waarbij ze ons probeerden te intimideren. Toen we hen vertelden dat we de politie hadden gebeld, deinsden ze terug en een paar minuten later vertrokken ze allemaal in een busje van Alpha Security, lachend en schreeuwend naar ons terwijl ze voorbij reden.

Even later arriveerden Luisa en de politie en uiteindelijk werd het opgelost.

/ / Anderen bekeken ook

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

/ / Reacties